Ännu en varm dag

Hallå!

Efter några dagars vila från bloggen är det dags att plita ner några väl valda ord igen. Har precis anlänt hemmet efter en körare i joggingspåret i Ängsjö. Kändes riktigt bra men har en bit kvar till den nivå jag vill komma till men den kommer att komma under sommaren då jag bestämt mig för att köra på ganska hårt. Efter jobbet idag så åkte hela familjen iväg till Skokloster och badade. En fantastisk dag har det varit idag på alla sätt och vis och man får ju hoppas att inte kvoten av soliga och varma sommardagar redan är fylld. Vad har annars hänt i veckan då? Tja, inget spännande alls egentligen utan allting rullar på nu tycker jag. Det är så jäkla segt att vänta på semestern och nästa vecka kommer att gå ännu segare är jag rädd för då man bara kommer tänka på lediga och soliga dagar. Det har varit ett riktigt tufft halvår fram till nu på alla sätt och vis och jag känner verkligen att semestern kommer att komma lägligt. Allt resande sätter sina spår och på jobbet får man vara både ledare, problemlösare, dagisfröken och psykolog. Herregud vilket gäng det är man jobbar med egentligen. Det krävs ordentlig planering inför hösten för att få ordning på den här röran som är just nu och i skrivande stund så har jag inga konkreta lösningar men jag måste hitta vägar för så här kan det inte fortsätta. Det är jättetråkigt om någon skulle behöva försvinna men jag tror att man ibland måste kapa en sjuk gren för att få trädet att bli friskt igen.Vi får se vad hösten har att ge på den här fronten. Annars kommer såklart arbetslivet att bli annorlunda från och med hösten då Victoria börjar sitt heltidsjobb i Solna. Det håller såklart inte att flänga runt som jag gjort utan jag får anpassa mig efter verkligheten och ta hand om det jag kan inom dagstursavstånd. Det är rätt skönt att jobba så i och med att jag styr min tid helt och hållet själv så det kommer bli mer tid för mig med barnen framöver.

Förra måndagen lämnade jag in min förra bil till Volkswagen Stockholm och jag måste medge att det var en konstig känsla att lämna in den för att förmodligen aldrig mer se den. Den har varit ett arbetsredskap under 4 1/2 år och den har varit riktigt bra att köra och dessutom väldigt praktisk för familjen. Självklart är den nya betydligt skönare vad gäller körkänsla och så vidare men det kommer ta ett tag att få den ordentligt inkörd. Men å andra sidan är den riktigt inkörd redan då mätaren slog över till 1.000 mil på vägen hem från Ängsjö. Och då har jag alltså haft bilen sen den 2:a Maj. Och på tal om bilar.... i tisdags var jag hemma hos Mange och precis när jag ska kliva in i hans trappuppgång så kommer det en blå Volvo V70 farande precis förbi mig och det kändes som att det låg något bekant över den. Lite sliten i stötfångaren och regnumret kändes igen. Mycket riktigt var det vår gamla häck som vi sålde 2006 efter 11 sorger och 15 bedrövelser(vem fan har sagt att Volvo är kvalitet?). Den bilen höll på att kasta ner oss i ekonomiska ruiner och jag har nog aldrig varit så glad som den dagen då jag fick den såld. Det känns så skönt att ha en splitter ny bil som är helt problemfri och som man bara kan lämna in om det skulle vara nåt.

I morgon är det äntligen fredag och vad ska ske då då? Jo... barnfritt!! Tjoho! Isac och Wilmer ska få spendera helgen hos mina föräldrar medan Samuel och Elias ska få spendera helgen hos Victorias mamma och Micke. På Lördag ska jag och Victoria få en heldag i stan och det sägs att det ska bli strålande väder igen. Helt underbart att få sitta på en solig uteservering i Stockholmspulsen och låta en lagom kall öl fukta strupen... ska bli fantastiskt! Dessutom har jag utnyttjat några bonuspoäng(ok, många) för att unna oss en natt på Hotel Continental. Dessutom ett Superieur Room!!! Nej, nej... det blir inga fler barn för den som tror det =).

Nu ett skönt och svalkande bad innan det det är dags att låta den ljumma sommarkvällen ta hand om mig. Sköt om er alla glada läsare!

// Dan