Söndag kväll

Hej!

Söndagkväll och nu har jag äntligen satt mig ner och tar det lugnt för första gången idag! I dag har det varit fullt upp men samtidigt väldigt trevligt. I förmiddags så åkte jag, Samuel, Elias, Marika och Alex till Ängsjö för avslutningen på Elias och Alex judo. Om det var regnigt så skulle vi fika på sportgarden i Jakan men trots att det var väldigt ostadigt väder så chansade vi och åkte till Ängsjö. Där stod i alla fall läraren Marko och ett gäng föräldrar så vi drog igång en omgång brännboll. Nu var det ett tag sedan jag spelade brännboll men herregud vad dålig jag var. Kan inte påstå att jag någonsin varit någon stjärna på brännboll direkt men nu var det nästan komiskt hur dålig jag var på att träffa bollen. Efter brännbollen åkte vi i alla fall till Jakobsberg och fikade och där stod en hel drös med föräldrar som väntade på att få komma in...=).

Eftermiddagen och kvällen har gått åt till ett besök på IKEA där vi uppgraderat oss med en stor bokhylla som täcker hela vår ena vägg i vardagsrummet. 4 hela bokhylls-delar och en ny tv-bänk blev det. Så nu är det ommöblerat i vardagsrummet och jag måste säga att det blev väldigt bra! Isac skulle spelat fotbollsmatch idag men eftersom han hade feber igår så lät vi honom ta det lite lugnt idag. I morgon får Isac vara hemma och vila upp sig lite, det kan vara skönt för honom. Själv ska jag lämna in bilen i morgon bitti och få en dragkrok monterad. Det är helt sjukt hur dyrt det är att få saker monterade på bilen nuförtiden. 14.500 spänn för att montera på en stålbit i ändan på bilen. Men det är tur man har tjänstebil så man slipper stå för kalaset själv.

Det känns väldigt skönt att denna vecka endast är en kortvecka. Måndag, tisdag och halva onsdagen sen är det långledigt till nästa tisdag. På torsdag ska Elias åka till Danmark och han räknar ner dagarna varje dag. Det innebär att han får vara ledig från skolan några dagar men eftersom skolan ändå snart är slut så missar han inte speciellt mycket. Själv hade jag ju planerat att ta med Wilmer till Astrid Lindgrens värld på Lördag men nu blir det på fredag istället. Dessutom så låter jag Isac följa med och vi åker ner till Linköping på torsdag eftermiddag och tar det lite lugnt. Fredagen går åt till ALV-besök och vi sover i Linköping natten till Lördag också. Ska bli trevligt att komma iväg lite tycker jag. Är i och för sig van att resa men det känns skönt att få åka utanför tjänsten nån gång också och få slappna av på ett annat sätt. Vi får hoppas att vädret är bra också!

Dags att inta horisontalläge i soffan en stund innan det är dags att sova lite. Många saker på agendan i morgon så jag måste vara utvilad och fokuserad inför arbetsveckan.

Må gott allihop och vi hörs snart igen!

// Dan

Lördagkväll med sjuka barn

God kväll!

Skriver några rader innan det är dags att lägga sig ner och kolla lite film. I dag har det varit en händelserik dag med barnkalas som var totalt kaotiskt! 22 barn i en lokal och jag trodde en period att mitt huvud skulle sprängas. Det var ett sånt liv så det liknade ingenting. Det var barn som dansade på borden, en bardisk som rasade och en ljudnivå som sprängde alla tillåtna gränser. Med en halvtimme kvar av kalaset var vi tvungna att släppa ut barnen för det gick helt enkelt inte att hålla styr på dem inomhus. Jag är sååå glad att vi inte hade kalaset hemma! Isac var i alla fall nöjd och det var väl huvudsaken. Nu under kvällen så har Isacs feber kommit tillbaka och Wilmer har också åkt på hög feber igen. Han hade 40,3 grader och dessutom så kräktes han i vår säng. Roligare kunde det vara! Jag själv har spenderat några timmar hemma hos Denis under kvällen där vi grillat gott kött och haft trevligt och tittat på Champions League finalen. Att ägna några timmar med min kusin Jonas lämnar alltid något att minnas men den historien kan vi ta vid ett senare tillfälle =).

Diskussionen kring tillökning i familjen tillkommer av och till den senaste tiden. Själv är jag väldigt kluven inför tanken att skaffa ett femte barn. Jag vet att Vic längtar efter en liten till men jag själv känner nog att det är rätt skönt att ha passerat småbarnsstadiet. Just nu har vi kommit förbi allting som innefattar barnvagnar, blöjor, nappflaskor, vakna nätter mm. Vi har ju gått igenom det där 4 ggr och jag känner att börja om på ruta 1 igen just nu inte känns så jättelockande. Tycker vi är rätt lyckligt lottade med det vi har åstadkommit. Vi blev ju 4-barnsföräldrar vid 30 års ålder och det känns väldigt bra. Vår yngsta solstråle Wilmer är nu 4 år och börjar bli en stor kille. Jag tycker faktiskt att vi ska satsa på oss själva med allt vad det innebär och nästa steg för oss känns nu väldigt naturligt om alla förstår vad det innebär..;). Det är nog dags för mig att falla ner på knä och bli en stadgad man nu känns det som. Jag tror inte jag vågar säga något till Jonas och Denis för dem kan nog hitta på vad som helst när det gäller en svensexa.... hemska tanke... haha.

Dags och ta det lite lugnt innan natten faller på. Hoppas alla mina vänner där ute får en fortsatt skön på helgen. Sköt om er!

// Dan


Det kom ett mail från en tidigare arbetskollega. Nu har tydligen boken kommit som handlar om att förstå kvinnan. Det kommer nog ta några kvällar att läsa den känns det som =).


Lördag morgon

God morgon allihop! Somnade som en stock igår kväll så nu känner man sig utvilad och taggad inför Lördagen. Isac har piggat på sig sedan igår och det innebär att det blir kalas idag. Nu ska jag, Vic och Wilmer bege oss iväg och inhandla allt nödvändigt inför festligheterna. I princip hela Isacs klass kommer och det innebär 22 barn och sen tillkommer våra egna såklart. Kalaset kommer att pågå mellan 14-16 så det är inte så värst länge. Vi har lånat en lokal i området brevid så vi behöver inte hålla i allt här hemma som tur är. I kväll tänkte jag gå över till Denis och grilla lite och kolla på Champions league finalen. Min kusin Jonas kommer också över och han har lovat att köpa med sig hängmörad entrecote som han ska inhandla på saluhallen på Östermalm. Fint ska det va! =). I morgon är det avslutning på Elias judo och tanken var att vi skulle ha det i Ängsjö men nu säger väderprognosen regn så vi får se hur det blir med den saken. Hoppas ni mår bra allihop och att ni får en fin Lördag. Det tänker jag ha i alla fall =). // Dan