En torsdag i Småland

Hej!

Har landat på hotellrummet i Växjö efter en löprunda på knappa 5km. I dag har jag spenderat större delen av dagen på fastighetsmässan i Jönköping men det var en besvikelse totalt sett. Det var en salig blandning av företag som ställde ut och det var allt ifrån trädgårdsmaskiner och gräsklippare till konstgräs. Det var egentligen bara en hall som var intressant för min del och det var den med företag som ställde ut inglasningssystem och liknande. Hursomhelst är det alltid nyttigt att förkovra sig bland kända och okända ansikten för att skapa nya relationer och förbättra befintliga.

Om en liten stund bär det av mot Alvesta där jag ska äta middag tillsammans med hans familj. Jag ska inhandla pizza till allihop och till mig blir det väl en sallad skulle jag tro. Skönt att slippa sitta ensam på hotellrummet och glo i alla fall. Måste försöka hinna in till kontoret ett par timmar i morgon då jag har en del att riva undan innan helgen kommer. Det är trots allt ca 50 mil hem så det är inget man åker på en kvart direkt. Men ca 5-6 timmar bör man kunna riva undan den sträckan på tycker jag om allt går som det ska.

Dags att hoppa i lite kläder och bege sig några mil västerut då. Ha en fin torsdag!

// Dan


Den här låten passar bra när man är 50 mil hemifrån.

Onsdag kväll

Hej!

Onsdag kväll och det mesta under kontroll... tror jag. Har varit fullt upp plus lite till i veckan då belastningen på arbetet är väldigt hård just nu. September är av tradition vår bästa månad och det märks verkligen nu. Efter jobbet var vi iväg till Stadium och köpte nya skor till Wilmer. Ett par fodrade Everest-skor blev det och det kan verkligen behövas nu när det blir allt kallare och blötare på dagarna. Har suttit med Isac och hjälpt honom med svenska-läxan och han är verkligen jätteduktig på att läsa. Pappa blir så stolt över vår nr 3 =). Det roliga är att det är samma bok som både Samuel och Elias hade när dem gick i 1:an. Mini heter boken och man börjar kunna den rätt bra vid det här laget. Elias har prov i Sveriges alla landskap på fredag och vi har tränat på kartan och att rita in rätt landskap på rätt ställe. Geografi är en av mina starka sidor så det faller sig naturligt på min lott att jag hjälper till med sånt.

På hemmafronten är tyvärr Victoria hemma och är sjukskriven för tillfället. Tråkigt såklart men vi kan bara hoppas att det snart ska bli bättre så hon inte blir hemma allt för länge. I morgon åker jag till småland och tittar på träd...nädå... inte riktigt så illa. Det är fastighetsmässa i Jönköping så jag tänkte passa på att besöka befintliga och förhoppningsvis nya kunder som ställer ut där. Eftersom Victoria ändå är hemma tänkte jag passa på att ta mig ner till Växjö och gratulera min kollega Robin som blev 4-barnspappa i Juli. Åker hemåt tidigt på fredag så jag hinner riva undan lite arbete på kontoret innan jag tar helg.

På idrottsfronten blev det en riktigt svart vecka. Förlust mot småbröderna i måndags och en repris i hockeyn igår. Tough shit, men det är bara att bryta ihop och komma igen. I morgon är jag bjuden på middag hos Robin och hans familj och efter det blir det nog en kall öl i hans soffa och lite hockey på burken. En rätt behaglig afton med andra ord.

För övrigt är det rätt mkt som händer den närmaste tiden. På Lördag gör vi ett nytt försök att ta oss till Hamburger Börs och kolla på showen som blev inställd för några veckor sedan. På söndag ska vi till Gröna Lund om inte vädrets makter är emot oss. Det är sista dagen som Grönan håller öppet för denna säsong så vi ska göra ett försök att ta oss dit. Och på onsdag om exakt en vecka så sitter man inte hemma och tittar ut på höstrusket utan då sitter man på en altan i värmen och sippar på en sangria... Det känns ju inte alls fel!

Ha en fin vecka!

// Dan

Kanske går resan till Malaga?


Eller varför inte Lissabon?


Eller Gran Canaria?Eller Alanya?


Vem vet. Om en vecka kanske man ligger på denna strand i Barcelona?

Söndag och nya tag

Hej!

Så har vi kommit fram till söndagen och i dag känns som en sån där riktig höstdag på alla sätt. Grått, småkyligt och allmänt trist väder. Gårdagen blev inte någon höjdare direkt för min del. Efter en kortare utflykt på förmiddagen till Saltsjöbaden och Solsidan så kom min fruktansvärda huvudvärk som jag lider av till och från. Det blev inte många knop under eftermiddagen och kvällen. I dag känns det bättre och jag tvingade ut mig själv till Ängsjö där jag betat av milen. Jag behöver terrorisera kroppen efter gårdagen och det känns riktigt bra att ha det gjort.

I dag blir det en rätt ordinär söndag i övrigt. Victoria ska steka pannkakor till barnen medan jag tar mig ett hett bad. Vid 4 är det dans för Samuel i Jakobsberg och vi ska nog passa på att åka och köpa en jacka till Wilmer medan Samuel tränar. Under kvällen tänkte jag och Victoria kura ihop oss i soffan och kolla på Jägarna 2 som jag såg fanns att ladda ner. Skulle egentligen vilja se den på bio men det får bli så här denna gång. Har lite svårt att hitta tid att komma iväg på bio inom en rimlig tid.

Ett filmtips för en kylig höstkväll är annars Mystic River. En riktigt bra film som är regisserad av Clint Eastwood med Tim Robbins, Kevin Bacon och Sean Penn(grym skådis) i huvudrollerna. En film som lämnar mkt åt tankarna och sådana filmer passar definitivt mig.

Ha en skön söndag där ute i stugorna!

// Dan


En riktigt bra film som rekommenderas starkt!Söndagskvällens nöje.