Tankar, analyser och en resa till Värmland....

Hej hej!
 
Skriver från hotellrummet i Karlstad där jag just nu befinner mig i tjänsten. Resan gick alltså till Värmland idag och först hade jag tänkt att åka hemåt under eftermiddagen men av olika anledningar blev jag visst kvar och istället går resan hemåt i morgon istället. Under i princip hela resan från Kungsängen till Karlstad lyste solen men så fort jag kom över gränsen till Värmland tornade mörka moln upp sig och regnet började falla. Var det inte någon som sa att solen alltid lyste i Karlstad?
 
När min arbetsdag var slut så begav jag mig till vackra Skutberget i Karlstad där de i mitt tycke har landets i särklass vackraste joggingspår. Motionsanläggningen ligger precis vid Vänern och man springer längs med Vänerns stränder vilket jag uppskattar väldigt mkt. Löpningen gick riktigt bra och det är skönt att jag återigen börjar hitta något som liknar form. Under Mars månad kom jag upp i 20 motionspass medan jag hittills har kommit upp i 13 motionspass denna månad. Det tycker jag ändå får betraktas som godkänt.
 
I går var det som sagt tänkt att bli en trevlig dag i Solna som jag skrivit om i mina tidigare inlägg. Dessvärre så blev Elias sjuk vilket gjorde att jag var tvungen att avboka både för-träffen i Hagalund och även fotbollen. Eftersom Vic åkte med Samuel och Isac till dansen fick jag snällt se matchen på TV. Tråkigt men det är sånt som händer. Själva matchen blev ju ett riktigt fyrverkeri till skillnad från de tidigare matcherna på Friends Arena. AIK gjorde sin absolut bästa match offensivt men defensivt fallerade allt totalt! 3-3 slutade matchen där Kennedy gjorde 3-2 med en bicykleta vilket förmodligen kommer bli årets mål men Halmstad kvitterade i matchens sista minut vilket lade sordi på stämningen totalt. Mest imponerad denna match blev jag(förutom Kennedys mål) av Nabil Bahoui som gjorde en alldeles lysande match. Äntligen vågade han ta för sig och han passade fram till 2 mål samt hade en frispark i stolpen. Nu hoppas jag att det lossnat för vårt nyförvärv. 16.500 hade tagit sig till Friends vilket får ses som en klart godkänd publiksiffra. Man börjar bli bortskämd med höga publiksiffror men den här var väl lite mer "normal" om man kan säga så.
 
I morgon är det Valborgsmässoafton. Tänk vad tiden går. Som traditionen bjuder så åker vi vår vana trogen hem till våra vänner Dennis och Anneli i Barkarby där det blir middag och annat trevligt. Vi tar väl som vanligt en promenad till brasan vid Skälby gård och trängs med allt folk som befinner sig där. Vi sover kvar så vi kan ta det lugnt på kvällen och kanske kan man t.o.m tvinga i sig en öl eller två :).
 
Nu ska jag lägga mig raklång i sängen och titta på andra filmen i Millenium-trilogin som jag börjat beta igenom igen. Som vanligt så är böckerna mkt bättre än filmerna men dessa är ändå helt ok och klart värda att se.
 
Jag önskar alla mina läsare en fin afton och jag hoppas att ni återvänder till min alltid lika levande blogg!
 
// Dan
 
Drömmålet av Kennedy. Sjukt snyggt!!!
 
Dryga 5km i spåret vid Skutberget blev det idag.
 
Så här är utsikten från slutet av spåret där man blickar ut över Vänern.
 
 

God morgon Söndag!

Morrn!
 
Eller ska jag säga god förmiddag kanske!? Vaknade tidigt som brukligt är nuförtiden och istället för att ligga och dra mig så tog jag mig ut och sprang på söndagsmorgonen. Och vilken morgon sen! Det fanns inte mkt att klaga på då solen sken och himlen var klarblå. Hela Brunna låg och sov och det vilade ett stort lugn över allt. Löprundan gick hyfsat. Fokuserade på att ta mig runt och det fick bli i ett makligt tempo. Men skönt att kroppen svarade hyfsat idag iaf. Ingen yrsel och inga stickningar i händerna får ses som ett stort steg framåt!
 
Idag väntar hemmamatch för AIK mot Halmstad kl 15.00. Tanken är att jag och Jonas ska röra oss in mot Solna mellan 10 och 11 ungefär. Eftersom Isac och Samuel måste träna inför dansuppvisningen i Maj så får dem hoppa över fotbollen denna gång. Som sagt så ska vi in på en Supporterträff i Hagalund där mat och dryck ska intas till mkt förmånliga priser (10kr för en öl och 40kr för en bit mat). Det ska bli trevligt. Att dessutom vädret verkar vara med oss gör ju ingenting heller. Själva matchen är oerhört viktig då det gäller att haka på den övre halvan av tabellen.
 
Ett snabbt bad och sen en stadig frukost innan det är dags att svida om till matchdags-kläderna :)
 
På återseende!
 
// Dan
 
 

Lördagsnöje

Hej!
 
Det blev inte Jack the giant slayer men väl denna film. Helt ok action och det blev en trevlig Lördag i Kista med min äldsta son med lunch och bio.
 
// Dan