Onsdag i Jönköping

Hej!
 
Ny dag, nya äventyr och nya miljöer. Har varit en bra och konstruktiv dag idag. Åkte hemifrån vid 7.30 i morse och efter en lunch i Nässjö tillsammans med kollegan Robin så landade vi hos kunden strax innan kl 13. Ett gott dagsverke tyckte jag att vi gjorde där och när vi åkte därifrån så hade vi gjort ett gott intryck samt räddat vår relation med denna kund. Jag landade på hotellet vid 16-tiden ungefär och efter att ha skrivit rapport på rummet så tog jag mig till Hallbystugans motionscentral som ligger vid Jönköpings flygplats ungefär. Jag bestämde mig för att ta 6km-spåret som jag tyckte verkade lagom men herregud vilket spår!!! Det visade sig vara ett terrängspår av värsta sorten och det var några rejält tuffa backar. De sista 2km var hemska och jag vek ner mig och var tvungen att gå i en av de värsta backarna. Tiden blev inte så imponerande direkt men jag är ändå nöjd att jag lyckades ta mig runt överhuvudtaget. 
 
Nu är det lugn och ro på rummet och jag tittar på skåne-derbyt mellan Malmö FF och Helsingborg med ena ögat. Eller derby och derby... ett derby för mig är en match mellan två lag som kommer från samma stad och Malmö och Helsingborg är mig veterligen två olika städer eller? Nåja... skåningarna får tycka att detta "derby" är det hetaste i Sverige men jag tror, trots att jag naturligtvis är färgad, att derbyt med de hetaste känslorna ändå är det mellan AIK och Djurgården. 
 
I morgon ska jag försöka ta mig iväg så tidigt som möjligt då jag ska ta mig till Uppsala för butiksbesök för Fodras räkning. Kl 14.30 har jag lovat att vara med på familjedaghemmens dag och eftersom detta är Wilmers sista år hos dagmamman så vill man inte missa detta. När jag varit bortrest så vill jag såklart ställa upp för mina barn så mkt jag bara kan.
 
Ha en fin fortsättning på veckan!
 
// Dan
 
Helvetesspåret i Jönköping.... blä!

Tisdag kväll

Hej!
 
Det blev 2 dagar hemma med Wilmer och idag har det varit full fart på honom. Han längtar efter att få gå till dagmamman och i morgon är det dags igen. I dag har jag fått mkt gjort. Ägnade några timmar på morgonen/förmiddagen åt jobbet. Efter det klippte jag gräset och fixade Wilmers cykel. Vi cyklade till affären i solskenet och det var riktigt behagligt. Under kvällen tog jag mig till jobbet och packade bilen med några kartonger gummilist som jag ska köra ner till en kund i Forserum i morgon. Jag ska försöka åtgärda en reklamation och fyllde bilen med list som ska monteras på uterumspartier. Gummilist som är lite småfuktig luktar inte gott. I bilen luktar det gammal fiskrens och det är ingen höjdare. Blev nästan illamående under den korta trippen från jobbet till Ängsjö och hur ska det gå i morgon när jag ska köra ca 40 mil? Blä! 5km i Ängsjö fick det bli idag. Hade egentligen ingen lust att springa men tvingade mig själv att göra det.
 
Nu blir det lugnt i soffan en stund innan det är dags att sova. Några avsnitt Criminal Minds funkar alltid.
 
// Dan
 
 Dagens Ängsjörunda och min guldklimp Isac som spexar på sina inlines :)

AIK-Dialog

Som sann gnagare följer man ju "tugget" på Gnagarforum och signaturen Moas Båge la ut en otrolig rolig dialog som jag bara måste delge alla. För den oinsatta är alltså Isidor Behren AIK:s grundare. I texten nämns även Shisu och Bladimir som är två signaturer som bara dyker upp när det går dåligt och gnäller på allt och alla. När saker och ting känns motiga är detta precis sånt man behöver! Läs och njut =o)
 
*Ring ring*

– Ja, det är Moas.
– Hej, det är Isidor.
– ?
– Ja Behrens, du vet.
– Åh fan... Är det sant! Hur är läget?
– Bara bra tack, men det är rätt långtråkigt här uppe så jag tänkte höra hur det går för mitt kära AIK.
– Oj, jag hajar. Var ska jag börja... vi har en ny arena som du kanske har hört och snittar nästan 28.000 åskådare per...
– ... Vänta, vänta nu – skojar du med mig? 28 k?
– Jepp, ungefär som genomsnittet i Serie A.
– Det var minsann goda nyheter, så ekonomin är i gott skick nu antar jag?
– Ja, allt tyder på att den är under kontroll och klubbledningen har flaggat för bra nyförvärv i sommar på grund av alla intäkter. Dessutom har vi supporterbanken DSM, som i år har passaret 1100 medlemmar - det betyder över 13 miljoner kronor som stöd till klubben.
– Softish.
– Ja, jag vet och... förlåt vad sa du?
– Jag menar det låter bra *host*. 
– Ja, det är ju fantastiskt. Och som grädde på moset ligger Bajen fortfarande i Superettan och Dif ligger sist i Allsvenskan.
– Haha! Det låter som underbara tider Moas.
– Jepp, och i hockeyn har vi stabiliserat oss i Elitserien medan Bajen har konkat (och återuppstått i någon tredjedivision) och Dif ligger i andradivisionen.
– Härligt härligt... Men det måste väl finnas något negativt?
– Ja, många är missnöjda på ljudet i den nya arenan. Gräsmattan är inte bättre än på Råsunda och så ligger vi efter en tredjedel av säsongen i mitten av tabellen. Dessutom dog vår målvakt...
– Ivan ja, jag såg det...
– Mmm.
– Men hur ser spelet ut?
– Egentligen rätt okej. Av de första elva matcherna har vi plusstatistik i åtta matcher. De flesta matcher där vi tappat poäng har vi varit det bättre laget på pappret, men försvaret har svajat och vi har haft marginalerna emot oss. Framåt skapar vi dock mer än vanligt.
– Jag förstår. Jag har ju varit med ett tag och skulle tro att det där jämnar ut sig så småningom.
– Jo, jag hoppas det, men Shisu säger att...
– ...Som sagt, det brukar jämna ut sig. Och i värsta fall hamnar vi i mitten, men med en solid ekonomi och bra förutsättningar. För bara några år sedan kände jag i magtrakten att klubben verkligen inte mådde bra, att något var fel. Men av det du säger mig så verkar det som om de farliga dagarna är förbi.
– Mm, men bladimir brukar skriva att...
– Oroa dig inte säger jag, ha lite tålamod. Du vet att när det gäller laget som vi älskar...
–... Så skiner solen snart på oss ändå?
– Precis så.
– Fan vad härligt det är att prata med dig Isidor, jag känner mig mer lugn nu.
– Och jag känner mig mer trygg efter allt jag har hört. Men nu måste jag röra på mig, det här molnet är alldeles för mjukt för min rygg.
– Jag förstår. Men du Isidor, om du träffar Honom i krokarna, kan du inte be om att vi får marginalerna med oss i några matcher? Det har vi samlat ihop till. 
– Haha, han är inte lätt att ha och göra med, det ska du veta. Men jag ska försöka! Sanna mina ord Moas, jag ska försöka.

Råsunda Mottetkörs "Alltid är vi med er" växer i styrka på andra sidan linjen, sedan ett plötsligt *Klick*