Elias 12 år

Hej,
 
Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Elias födelsedag! Tänk att vår näst största pojke idag blev 12 år. Det känns som det var igår vi åkte in till KS och blev föräldrar till vår andra son. Jag minns att han var så kall när han föddes så första dagen hade han en socka över huvudet för att hålla värmen. Jag minns också att det tog ett par dagar innan vi hade bestämt ett namn på honom.
 
Nu har vi kalasat färdigt och alla gäster har gått hem. Vi satte kl 2 som starttid men de första gästerna kom redan 12.30. Vi har bjudit på bullar, kakor och tårta mm. Jag och Vic gjorde varsin kladdkaka men de blev inge bra så dom åkte i soporna innan någon fick smaka på dem. Så kan det gå :). 
 
När gästerna gått så fixade jag smörgåstårtan som vi ska ha till middag. Jag gjorde i ordning redningen tidigare idag så den fick stå och dra till sig i kylen några timmar. Efter jag fixat smörgåstårtan så tog jag mig ut och körde ett löppass. Försökte hålla upp tempot och det gick faktiskt rätt bra. Tappade lite fart på vägen ner i Gröna Dalen då det var så jäkla mörkt att jag knappt visste vart jag sprang. Jag har så fruktansvärt dåligt mörkerseende och har alltid haft. Snälla Upplands-Bro Kommun. Fixa belysning i Gröna Dalen! Det är ju massor av folk som går där och jag kan inte förstå att de inte löser det. Jag ska skriva en motion till kommunen och se om jag får någon reaktion. 
 
Nu ett bad och sen är det dags att sätta tänderna i smörgåstårtan.
 
På återseende! 
 
/ / Dan
 
Vår älskade 12-åring ♥♥♥
 
 
Vill man träna hittar man alltid tid för det. Vill man det inte riktigt så hittar man alltid en ursäkt! 
 
 

Hemma!

Hej,
 
Oj va skönt det är att vara hemma igen. 4 dagar har gått fort men samtidigt känns det som en evighet sen man såg familjen. Känslan att krama alla när man kommer hem är obeskrivlig. Iofs är Samuel svår att få en kram av nuförtiden! Ikväll blir det lugnt här hemma tänkte jag. Det blir en välbehövlig vilodag från träningen och det känns bra eftersom benen känns tunga efter gårdagens löpning. Det vill till att gå och lägga sig i tid ikväll då jag visst lovat att skjutsa Vic till Kista i morgon bitti där bussen mot Ullared avgår från. 05.05 går bussen vilket innebär att jag får stiga upp mitt i natten! Vad gör man inte mot den man älskar? Men hon har fått veta att hon kan skriva upp att hon är skyldig mig en riktigt fet tjänst efter detta! 
 
Ha en fortsatt fin Torsdag! 
 
// Dan

Onsdag i Göteborg

Hej,
 
Ytterligare en dag på resande fot har avverkats och idag kunde man inte tro att vi är inne i slutet av November direkt. Strålande sol och 11 grader varmt hade jag under min lilla tripp upp till Lysekil. Jag fick åka färjan den sista biten över till Lysekil och när jag stod ute på däck var det riktigt härligt i den gassande solen. Man får passa på att njuta för snart smäller det väl till och blir 20 minus. Efter resan till Lysekil så gick färden tillbaka till Göteborg för två besök i Mölndal samt Västra Frölunda. Ytterligare en lyckad dag att lägga till samlingen. I morgon väntar ett besök i Partille innan jag äntligen får styra kosan hemåt igen. Det ska bli underbart att få träffa världens bästa familj igen!
 
Under kvällen tog jag mig återigen till Skatås och sprang. Idag var benen ordentligt stumma och det var väldigt nära att jag hoppade över träningen. Med facit i hand känns det ändå väldigt skönt att ha gjort det. Efter löpningen unnade jag mig en pizza och den smakade fantastiskt. Jag minns helt ärligt inte när jag åt pizza senast. Det är väldigt gott men det får inte bli för ofta bara. Nu är det väldigt lugnt och jag har precis tittat på Färjestad-AIK i hockeyn där våra hockeykrigare återigen fick däng. Denna gång med 2-1. Vad som ska få detta lag att undvika kvalserien vete tusan. Det skulle vara att nån snäll kommun började gödsla miljoner över hockeylaget i så fall. Det som vi ser på alla små orter ute i landet där de har ett elits... förlåt.. SHL-Lag. Jag såg en sammanställning över hur mycket bidrag respektive SHL-lag fick från sina kommuner och det var rent ut sagt skrämmande läsning. I exempelvis Skellefteå fick hockeylaget ett årligt bidrag på ungefär 25 miljoner. 25 miljoner!!! Det motsvarar över 400 kronor per innevånare. Det är för helvete skattepengar vi pratar om. Och med utjämningsskatten som råder i detta land betyder det indirekt att en jävla massa pengar kommer från Stockholm där vi drar in mest skattepengar. Fy fan säger jag! Inte konstigt att man börjar ledsna på hockey som sport. Kommundoping så det bara visslar om det. Jag har absolut inget emot att våra skattepengar går ut till mindre bemedlade orter för att finansiera skolor, sjukhus och övrig välfärd. Men när pengarna går till att betala ut löner till hockeymiljonärer så finns det all anledning att skrika rakt ut!
 
I helgen väntar kalas för vår underbara Elias. 12 år fyller han och det är inte klokt vad åren går. Det blir stort kalas med både släkt och vänner som kommer indundrande från kl 2 och framåt. För Elias väntar mycket roliga saker den kommande tiden. Inte nog med att han fyller år nu i helgen. Nu har alla pengar från hans försäljning av jultidningar betalats in så nu får han snart nya Playstation 4 samt en iPad. Och så kommer julen snart också. Inte konstigt att han är lycklig!
 
Nu säger vi god natt och på återseende!
 
// Dan
 
På färjan på väg till Lysekil. En helt underbar dag!