Söndag

Hej hej,
 
Då inleder vi helgens sista dag och hösten håller ett allt fastare grepp om vårt land. Det börjar bli riktigt kyligt men det är bara att vänja sig. Har inlett Söndagen med att försöka få lite ordning i huset då det allt som oftast ser ut som ett bombnedslag här hemma. Kl 2 ska jag köra Elias och hans kusin Alex till deras judoträning som från denna säsong hålls i Vällingby. Kl 5 tar nästa pass vid då Samuel dansar streetdance. Isac har också dansat tidigare men nu har han bestämt att han enbart vill satsa på fotbollen och det tror jag är klokt då det passar honom bättre. När Samuel dansar så passar jag på att ta en ordentlig joggingtur i Sandviksspåret i Viksjö.
 
Nu ska jag fortsätta röja lite här hemma. 
 
Ha det gott! 
 
// Dan

Lördag

Hej!
 
Det var visst ett tag sen jag skrev nu men den senaste veckan har varit väldigt intensiv så har inte riktigt hunnit med att skriva en uppdatering. I Tisdags åkte som sagt jag och vår VD till Amsterdam för att under veckan besöka två fabriker som våra företag har samarbete med. Det första stoppet blev i en stad i norra Holland som heter Roden. Roden ligger ca 15 minuters bilfärd från staden Groningen. Eftermiddagen spenderades i möten och på kvällen blev det restaurangbesök där diverse holländska specialiteter intogs i både fast och flytande form. På Onsdagen fortsatte vi med fabriksvisning och fortsatta möten innan vi vid lunchtid började åka söderut mot norra delen av Belgien. Vid 16-tiden var vi framme i orten Turnhout där vårt hotell låg och där vi hade bestämt träff med vår kontakt hos vår belgiska leverantör. På kvällen dukades det upp på deras eget (jättefina) gästhus där det var dags för nästa laddning med diverse onyttigheter. Förrätten bestod av belgiska räkor och dem är jättesmå men samtidigt väldigt goda.  I Belgien äter man all mat med pommes frites och majonäs. Det kan väl i vissa fall vara ok men i de flesta fall passar det inte alls. På torsdagen började dagen med mer möten och ännu en fabriksvisning innan vi avslutade med en lunch innan vi åkte upp mot Amsterdam igen. I dessa länder är det inga avstånd att tala om men eftersom befolkningstätheten är massiv så är trafiken därefter. Runt Amsterdam är den riktigt besvärlig men vi överlevde och lyckades ta oss till hotellet som låg väldigt nära flygplatsen. Torsdagskvällen blev lugn och vi tog bara en promenad på stan innan vi åt middag på hotellet och kom i säng i bra tid. Igår landade vi på Arlanda vid 2-tiden och det som mötte oss var 9 grader, snålblåst och regn. Annat var det i Holland och Belgien där vi hade temperaturer mellan 17-22 grader varje dag. Som summering tycker jag resan gav väldigt mkt samtidigt som det är helt livsnödvändigt att hålla en god relation med våra leverantörer. 
 
När jag kom hem igår var det bara att packa upp resväskan och tvätta lite innan jag och Samuel begav oss till Hovet där AIK Hockey tog emot Örebro. Det blir inte så ofta man går på hockey numer men AIK lyckades vinna med 3-1 efter en helt ok insats. I dag har Isac haft fotbollsmatch i Bromma Blocks mot Brommapojkarna och trots att hans lag låg under med 0-2 lyckaded de vända och vinna med 3-2. I första halvlek spelade Isac ute men i andra stod han i mål, vilken är hans favoritposition, och var en starkt bidragande orsak till att hans lag vände då han spikade igen och höll nollan i andra halvlek. 
 
När vi kom hem från matchen svidade jag om till joggingdressen och betade av lite drygt 7km i joggingspåret. Känslan var helt ok även om jag fortfarande stundtals känner av mina ömmande hälsenor. Jag måste börja trappa upp träningen igen då veckan nere i Europa bara bestått av onyttigheter kombinerat med mkt stillasittande. Det är såklart ingen bra kombination men nu är det bara att börja kämpa igen.
 
Ett varmt bad på det här och sen lite middag innan det blir lugnt med familjen ikväll.
 
Ha en fortsatt fin helg och på återseende! 
 
// Dan

Tidig Söndag

God morgon! 
 
Att sova länge på lediga dagar är tydligen inte min grej. Idag klev jag upp kl 6.30 och var hur pigg som helst. På kvällarna är jag helt slut och det kanske inte är så konstigt när man är igång hela tiden. I går blev det en liten shoppingrunda till Stadium där kläder inköptes till Samuel. Han växer så det knakar och det är väl rätt naturligt med tanke på att han kommit in i tonåren. Efter det blev det ett besök på IKEA där ramar inköptes till Wilmers affischer på One direction. Hans stora idoler! På eftermiddagen kollade jag och Samuel på AIK Hockeys match mot Skellefteå. Det blev ungefär så jobbigt som jag befarade. 1-5 i arslet och det var inget snack om vilka som var bäst. Om jag ska vara ärlig börjar jag ledsna lite på svensk hockey då det går mer och mer åt att vara en kopia till NHL. Massor av betydelselösa omgångar innan det börjar gälla något. "Power-break" i perioderna trots att sändningarna inte innehåller reklam, kommundopade lag från landsbygden och nu ska visst hela cirkusen heta SHL. Dessutom så ligger det ett förslag från ligan att göra det ännu svårare att åka ur. Snacka om att sabba hela idrottskulturen! Det funkar möjligen i NHL men nu går det tamejfan för långt! Fick helt plötsligt spykänslor. Det känns som att anledningen till att det spelas 400.000 omgångar i elits... förlåt... SHL är att folket på landsbygden ska ha något att sysselsätta sig med i veckorna. Lite elakt men inte alls långt ifrån verkligheten. Det är möjligt att Allsvenskan i fotboll inte håller högsta internationella klass men varje omgång betyder något och supporterkulturen handlar om passion mer än "showbiz".
 
I dag blir det ytterligare en shoppingtur men denna gång till Kista. Jag ska kolla på nya jeans då min träning visst gett resultat i form av att mina kläder är för stora. Kl 2 var det tänkt att Elias skulle träna judo men han har spytt i natt så det blir ingen träning för hans del. Kl 4 är det dans för Isac och kl 5 har Samuel dans. Jag och Vic tar ett pass vardera. När jag lämnat så tänkte jag springa i Sandviksspåret i Viksjö. Perfekt tidsfördriv under en timme. 
 
På tisdag bär det av mot Amsterdam. Kl 07.45 lyfter planet från Arlanda och vi anländer Schipol Airport strax innan kl 10. Där har vi en hyrbil som tar oss till norra Holland och Groningen. Möten hela eftermiddagen och middag med leverantören på kvällen. På Onsdag blir det förmiddagsmöte och sen åker vi vidare mot Turnhout i Belgien. Där väntar nya möten fram till Torsdag lunch och sen åker vi tillbaka till Amsterdam för att flyga hem igen på Fredag förmiddag. Tuffa dagar är det men vi har pusslat ihop allt på ett bra sätt. Nästa vecka inleder Vic sin nya tjänst på Jakobsbergs sjukhus där hon kommer börja jobba natt. Nästa vecka får hon hjälp av sin mamma men efter det kan jag anpassa mig lite bättre så inte hennes tider krockar med mina resor. 
 
Nu är det snart dags att börja åka mot Kista. 
 
På återseende! 
 
// Dan