Tisdag kväll

Hej hej! 
 
Då har man jobbat två dagar denna vecka och i morgon väntar en kort dag innan det återigen är dags för lite långledigt. En av fördelarna med denna halva av året är att det är mycket helgdagar och korta veckor. I morgon är det Valborg och på Fredag är det klämdag och då har vi stängt. 
 
Idag har jag bokat upp besök för nästa vecka. På Tisdag går resan mot Göteborg och där blir det ett par intensiva dagar innan jag på Torsdag ska till Varberg och Laholm. På Fredag morgon blir det ett besök i Helsingborg innan jag åker de dryga 60 milen hem. Det är viktiga projekt som väntar på västkusten och det känns både spännande och inspirerande. 
 
När jag kom hem från jobbet idag så skjutsade jag Elias till Ju-jutsun och under tiden han tränade så passade jag på att ta mig en löprunda vid Lillsjön. Det är inte alls lika varmt idag som det varit de senaste dagarna och jag fick klä på mig hela joggingdressen idag och lägga kortbyxorna åt sidan. Efter löprundan gjorde jag mina styrkeövningar från #15medpaolo och det var riktigt tufft. Det var segt både i löpningen och med styrketräningen men det är inte så konstigt med tanke på att jag är dunderallergisk just nu. Idag var det något bättre än det var igår för då var det hemskt. 
 
Nu blir det ryggläge och Champions league med matchen Bayern München mot Real Madrid. 
 
Ha det gott och på återseende! 
 
// Dan
 
Min utsikt under löprundan vid Lillsjön. 
 

Söndag

Hallå, 
 
Dagarna tickar på i en rasande fart och nu är det visst redan Söndag. Igår inledde vi dagen med att ha gårdsstädning i samfälligheten. Vi var ute strax innan 9 och krattade runt häckarna på baksidan. Det var en riktigt skön dag då solen sken och det var varmt och skönt. Vid strax innan 11 kom Vic med förslaget att vi skulle åka in till stan och äta lite lunch. Eftersom det var en sån fantastisk dag så kände jag att det var ett mycket bra förslag. På kort varsel fixade vi så att Isac och Wilmer kunde vara hemma hos mina föräldrar och vid 11.30 var vi inne i city. Det är verkligen en förmån att ha så nära till stan och allt som erbjuds där. Som väntat var det en hel del folk i stan och Lunchrestaurangerna och caféerna var rikligt befolkade. Vi siktade på att äta på nån av restaurangerna Dionysos eller Sonjas Grek på Södermalm men de öppnade senare tyvärr så vi hamnade istället på Koh Pahnang på Skånegatan. Man har hört mycket gott om den restaurangen men det har aldrig blivit av att vi ätit där. Det visade sig vara precis så trevligt och mysigt som ryktena sagt. Miljön är lite svår att förklara och den måste verkligen upplevas. Vi åt en varsin portion grillad lax och det var verkligen supergott!
 
När vi var klara där så gick resan mot norrort igen och vi stannade först till i Kista Galleria där Vic gick på Apoteket och vi var även förbi bokhandeln där vi köpte en bok som barnens kusin Amina ska få i födelsedagspresent. Hon hade kalas i Torsdags men då var vi som sagt på sjukhuset med Isac. Efter Kista åkte vi till Barkarby Handelsplats där vi stannade till på den nyöppnade barnaffären Lekmer där vi köpte en present till Wilmers klasskamrat Samuel som har kalas idag. Vi stannade även till på Plantagen där vi köpte en blomma till min brors fru Marika som fyllt 40. 
 
När vi var klara med det äventyret åkte vi hemåt igen och jag var bara hemma och vände för att byta till träningskläderna och återigen bege mig ner till Lillsjön för att ta en joggingrunda och köra lite styrketräning. Det kändes att det var lite varmare än i Fredags då det gick åt lite mer energi för att ta mig runt de dryga 6km som det är runt Örnässjön. När jag kom tillbaka till Lillsjön körde jag min veckoutmaning på #15medpaolo som bestod av armhävningar, situps och knäböj i serier under 15 minuter. Man inleder med att göra 10 armhävningar sedan direkt 10 situps och därefter 15 knäböj. Sedan börjar du om igen med armhävningarna osv. Sen får man se hur många serier man klarar under 15 minuter. Paolo Roberto klarade 27 serier och jag klarade 11 serier. Har helt klart en bit kvar. Å andra sidan hade jag 6,4km löpning i benen också. Målet var 10 serier så jag får ändå betrakta detta som godkänt. 
Igår kunde man verkligen känna hur skönt det är att bo som vi gör. En biltur på ca 20 minuter och vi var mitt i city och sen hem och njuta av vad naturen har att erbjuda. Stall, bondgårdar och lugna sjöar. Jag vet att min kära Vic inte håller med mig då hon skulle föredra att bo i city men själv uppskattar jag verkligen att kunna ha tillgång till både natur och storstadspuls inom den absoluta närheten. Livskvalitet! 
 
Idag inledde jag dagen med att åka till gymmet i Kallhäll strax efter kl 9. Där blev det ett pass bestående av axlar, rygg och biceps. Lite trögt var det allt då jag känner av gårdagen ganska ordentligt. Om en halvtimme ska vi gå över till min bror med familj för att fira hans fru Marika. Där kommer vi även att överlämna presenten till barnens kusin Amina. Vid ett var tanken att Wilmer skulle på kalas hos sin kompis Samuel men nu vill han istället vara med oss hos min bror. Vi får se hur det blir sedan. Kl 3 har Isacs fotbollslag match på Järfällavallen i Jakan. Isac kan ju inte själv vara med efter operationen men han vill väldigt gärna att vi åker dit och hejar och självklart gör vi det. Kl 5 har Samuel dans och då kör Vic honom dit då hon ska träna under tiden. 
 
Nu dags att snygga till sig inför kalaset. Ha det gott! 
 
// Dan
 
Miljön på Koh Pahnang. Måste upplevas! 
 
Toaletten var speciell. Haha
 
Maten var fantastisk!
 
Här inledde och avslutade jag min löpning runt Örnässjön. 
 
En ok runda. 
 
 
Och här inledde jag Söndagen. 
 

Fredag

Hej, 
 
Då var det äntligen Fredag och det känns skönt. Idag var jag och hämtade min lilla sjukling på Astrid Lindgrens barnsjukhus och det känns väldigt bra att ha honom hemma igen. Operationen gick bra och utfördes utan komplikationer. Den tog lite längre tid än normalt då hans blindtarm dels hade blivit flyttad och dels tydligen var lite längre än normalt. Jag var och hälsade på honom i går kväll och då var han väldigt trött. Idag hade han återfått energi och han hade varit på lekterapin en stund under förmiddagen. 
 
När vi kom hem var Isacs klasskompis Tim förbi och lämnade över teckningar som hans klass hade gjort åt honom när han låg inne på sjukhuset. Alla hade ritat jättefint och man blev alldeles rörd när man såg alla teckningar. Isac blev jätteglad för dem såklart. Nu måste han ta det lugnt med all fysisk aktivitet i minst 10 dagar och det tycker han inte är så roligt. Han som älskar att vara ute och spela bandy och fotboll. Nu kommer han inte kunna vara med på sin fotboll på ett litet tag heller vilket är synd. 
 
Själv har jag precis kommit hem från en härlig joggingrunda runt Örnässjön. Jag åkte ner till Lillsjön där rundan startar (och slutar) och sprang de dryga 6km som rundan är. Vid Örnässtallet var det många som var ute och red på Islandshästar som jag passerade och det kan man förstå med tanke på det fantastiska vädret. När jag kom tillbaka till Lillsjön så körde jag lite styrkeövningar i ca 15 minuter och det blev svettigt värre. I träningsutmaningen #365pass utgjorde det här mitt 86:e pass för året. Ligger lite efter men jag tycker att kvaliteten är bättre än kvantiteten. Jag räknar t ex inte promenader som träningspass vilket många andra gör. Men det gör man ju som man vill. Det är ändå sig själv man utmanar.
 
Lite senare ikväll blir det grillning. Jag var förbi affären och fick tag på en bit biff som blir fin att lägga på grillen. Jag har nästan slutat helt att köpa fläskkött då jag tycker att en fin bit nötkött är så mycket godare att grilla. Bara salta och peppra innan och grilla 3 minuter på varje sida under lock. Till det serveras det idag färskpotatis, bearnaisesås, tzatziki och hickorysås. En fin blandsallad finns självklart med samt oliver och cornichons. De två sista är det bara jag som tycker om så de får jag för mig själv :). 
 
I morgon har vi gårdsstädning i samfälligheten och det är inte så roligt men det brukar gå ganska fort. Vi avslutar med att grilla korv och samspråka lite med grannarna. I morgon kväll lutar det åt att jag tar en tripp till min kompis Mange i Kallhäll och är lite social. 
 
Ha en trevlig fortsättning på Fredagen! 
 
// Dan
 
Skönt att ha Isac hemma igen 💕
 
Många fina teckningar från Isacs klasskamrater. 
 
En härlig dag att springa i Kungsängen. 
 
Godkänd runda.