Slö Tisdag

Hej, 
 
Idag har det varit en dag där vi verkligen njutit av ledigheten. Under förmiddagen gjorde vi inte mycket förutom att ligga i soffan och kolla på film. 2 1/2 film lyckades vi plöja igenom med blandad kvalitet på filmerna.
 
Under eftermiddagen blev det ytterligare en tripp till gymmet och det innebar att det var 6:e dagen i rad med träning för mig. Eftersom det blir en vilodag i morgon så innebär det att jag i och med dagens träning nu avslutat träningsutmaningen #365pass. Jag stannade på 219 pass i år och det är en förbättring mot förra året. Då stannade jag på 184 pass men då körde jag enbart löpning. I år har det blivit löpning, styrketräning och #15medpaolo. Eftersom #15medpaolo är kortare än 30 minuter så har jag inte räknat med dem i träningsutmaningen. Jag känner mig hyfsat nöjd med träningsåret även om jag känner att jag kunnat krama ur lite till. Nu får vi se vad jag hittar för drivkraft för 2015!
 
I övrigt rullar dagarna på här hemma. Barnen börjar känna sig bättre från feber och förkylningar och det känns skönt. På Lördag har Isac och Wilmer matcher i Tumba hela dagen och jag hoppas att de är tillräckligt friska för att vara med där. Det är samling i Tumba kl 7 på morgonen(ca 45 minuters resväg för oss) och turneringen slutar kl 17. Jag har sagt det förut. .. det är härligt med 2 barn som spelar hockey! Å andra sidan tycker dem att det är så roligt så då uppskattar man det själv också. 
 
På nyårsafton blir det lugnt här hemma. Vic börjar jobba kl 9 på nyårskvällen så jag tänkte bara vara hemma och fira med barnen. Precis som förra året blir det en alkoholfri nyårsafton och det känns väldigt skönt. Jag har inte druckit något vid jul heller och jag tycker alla barn ska få uppleva föräldrar som inte dricker. Mina barn sa för inte så länge sedan att de aldrig sett mig berusad och det är en väldigt positiv sak att höra. Då har jag ändå 2 tonårsbarn.
 
På Fredag börjar allvaret igen och som jag skrivit tidigare så har jag både Januari och Februari fullbokade redan. På Onsdag nästa vecka åker jag till Göteborg för att hålla ett möte med en återförsäljare då vi ska hålla i en husmässa/öppet hus i deras lokaler i Partille. Jag kommer hem på Fredagen och veckan efter börjar resandet med dagsturer i Stockholm/Mälardalen. Veckan efter det åker jag till Tyskland och München för att gå på en stor byggmässa. När allting drar igång igen så innebär det att pusslandet sätter igång igen. Jag och Vic byter av varandra med resor och nattjobb och sen drar alla 4 barnens aktiviteter igång igen. Man lever som sagt ett hyfsat hektiskt liv och det är en jäkla tur att både jag och Vic lagt ner den tid och energi det krävs för att skaffa körkort. Annars hade aldrig detta eviga pusslande fungerat! 
 
Nu önskar jag er en fortsatt trevlig Tisdagskväll!
 
// Dan 
 
 
Dagens filmskörd. De 2 första var inte alls bra. Himlen är oskyldigt blå tycker i alla fall jag är bra! 
 
 

Måndag

Hej, 
 
Då var det visst ny vecka igen men vad spelar det för roll när man ändå är ledig? Det känns så skönt att få vara ledig och bara släppa allt som har med jobbet att göra och det behövs som sagt efter denna galna höst. Nu får man äntligen en möjlighet att ladda batterierna och komma tillbaka till jobbet med ny energi. 
 
Här hemma händer det inte speciellt mycket just nu. Tanken var att vi skulle åka in till stan och gå på bio men Isac och Wilmer är både hostiga och förkylda så vi tar det vid ett senare tillfälle. Både Samuel och Elias har dessutom feber så det är med andra ord rena sjukstugan här just nu. Det jag tycker är märkligt är att jag alltid klarar mig från att bli sjuk(peppar peppar). Faktum är att jag inte haft en endaste sjukdag detta år och det tror jag aldrig har hänt tidigare. Vad detta beror på kan man bara spekulera i men jag är helt övertygad om att det beror på min träning som jag hållt i rätt hårt under året. 
 
Och på tal om träning så måste jag säga att min form är väldigt bra just nu. Löpningen känns helt ok efter att ha varit fruktansvärt tung en period och styrketräningen känns just nu bättre än någonsin. Igår rev jag av en dryg timme på gymmet i Kallhäll och det var en riktigt bra känsla måste jag säga. Jag börjar sakta men säkert trappa upp vikterna och det är ett kvitto på att man utvecklas. Jag tänkte ta en vilodag idag men jag känner mig inte ett dugg sliten så jag funderar på att köra ett löppass lite senare idag. 
 
Det är strax dags att få i sig lite lunch tror jag. Därefter ska jag och Vic åka och veckohandla. 
 
Ha det gott och på återseende! 
 
/ / Dan 
 
Gårdagens bild från gymmet. Pass nr 217 för året. På Onsdag avslutar jag träningsåret och jag kommer landa på ungefär 60% träningsdagar för detta år. Det får betraktas som godkänt. 

Lördag kväll

Hej, 
 
Då var vi hemma igen efter en liten utflykt till Köping och ytterligare en runda med julklappar och julmat. Det blev en rätt lugn tillställning och det känns skönt. Dessvärre blev natten jobbig då mycket mörka tankar har valsat runt i mig. Det är väldigt mycket jobbiga minnen som gör sig påminda när jag vistas på vissa ställen och det gör väldigt ont i mig. Det blir en tjock klump i magen och tusentals tankar överfaller mig på en gång. Jag är som sagt en mästare på att hålla god min men det kanske inte är en bra egenskap egentligen. Jag tror i alla fall inte att någon skulle förstå mig om jag ens försökte förklara hur jag känner mig. För det mesta känns det som att jag bara flyter med. Jag är ingen person man lägger ner någon energi på ändå. Jag bara finns där men ändå inte på något konstigt sätt. Jag kommer aldrig att sluta kämpa. .. oavsett hur jobbigt det blir. 
 
Att existera är en sak 
Att leva är en annan 
Alla vill synas 
Alla vill känna glädje 
Men för somliga är det inte självklart 
Att ens få finnas till
 
// Dan