Torsdag

Hej, 
 
Snart slut på arbetsveckan och den här veckan går väl inte till historien som den mest produktiva för min del. Det känns som att det har varit soppatorsk och det har inte funnits tillräckligt med energi för att få ur mig det jag borde. Det är som sagt mycket som snurrar i huvudet just nu och det är såklart orsaken till att jag känner som jag gör. 
 
Under kvällen skulle jag i vanlig ordning skjutsa Elias till Ju-Jutsun och då hade jag tänkt att återigen ge mig ut och springa. Jag kände redan innan jag gav mig iväg att det var något som inte stämde och när jag hade kommit halvvägs så var det som att jag knappt fick luft. Jag var tvungen att börja gå och trots att det alltid känns som ett nederlag att börja gå så vågade jag inte ta några risker. Dessutom så började det tokhagla och det var så det gjorde ont att få haglet på sig. När jag kom tillbaka så kände jag inte av andningssvårigheterna längre men jag tror att jag ändå tog ett klokt beslut.
 
Idag var det besök på dietistkliniken på Karolinska som gällde. Vi gick igenom mina matvanor och jag fick lite råd och direktiv som jag ska följa. Jag ska undvika större mängder proteinrik mat framöver och det innebär att jag får dra ner på mjölk, ost, fågel, kött och fisk. Jag kan fortfarande äta och dricka men jag måste vara mer medveten om vad jag får äta och inte äta. 
 
I helgen börjar S:t Erikscupen i fotboll för Isac och Wilmer samt att det är sista rycket med hockeyn så det är full fart på den fronten plus lite till. På Söndag är det match mellan föräldrarna och barnen i hockey och det ska bli kul. Eller kul... Wilmer har sagt att han är orolig för mig för att han är rädd att jag ska göra illa mig. Det känns skönt att min son har förtroende för mina hockeykunskaper!
 
Nästa helg är det dags för något som jag och Vic har längtat efter länge. Vi ska vara barnfria och sova på hotell i stan hela helgen. Det blir 2 nätter på 5-stjärniga Sheraton Hotel och gissa om det ska bli skönt! På Lördagen ska vi se Viva la pop med Orup på Hamburger Börs och det ska bli kul. Eventuellt blir det att besök på Gröna lund på dagen men det är inget vi har bestämt till 100%. Det blir lite shopping och annat också och jag känner att vi verkligen är värda det här med tanke på hur mycket det är runt oss just nu. 
 
Nu blir det lite tv-tittande i min ensamhet då barnen har lagt sig och Vic jobbar. 
 
På återseende! 
 
// Dan
 
Sheraton Hotell
 
Nästa Lördag är det dags!

Onsdagstankar....

Hej,
 
Vissa kvällar glöder det i hjärnan på mig. Mycket tankar som snurrar och mycket saker som jag önskar jag borde gjort och saker jag inte borde gjort. Det finns saker som hänt i mitt liv och som jag borde göra upp med innan det är för sent men det är å andra sidan inte helt enkelt att genomföra. Det finns många saker jag tänker på men framförallt är det 2 saker/perioder i mitt liv som har gjort att jag känner/mår som jag gör. När det är som värst så vill jag verkligen bara försvinna och hela kroppen fryser till is. Det är samtidigt oerhört jobbigt att jag aldrig har kunnat prata med någon om detta. Den första episoden är från 1994 och den andra är från 1999. När tankarna är som mörkast är det dessa saker som håller fast mig i ett järngrepp. Jag vill skrika men jag kan inte för det är någon som tar ett strypgrepp på mig. Dessa händelser/perioder är anledningen till att min självkänsla är totalt söndertrasad och den senare händelsen har även gjort att jag har extremt svårt att vistas på ett visst ställe. Jag åker dit ändå och kommer göra det igen för jag sätter inte mina egna känslor först utan låter andras vilja gå före. Jag har aldrig någonsin satt mig själv framför andra och det är därför jag är i den situationen jag är i. Dessutom är jag säker på att ingen någonsin kommer att sätta sina egna känslor åt sidan ett litet tag för att ägna tid åt mina för det är jag helt enkelt inte värd.
 
Jag avslutar med en fantastiskt bra låt med en titel som antyder något som jag själv absolut inte vill....
 
// Dan
 
 

Tisdag kväll

Hej, 
 
Kvällen är här och jag blev visst själv i vardagsrummet då övriga familjen gått och lagt sig. Jag roar mig med match 1 i kvartsfinalen i Champions League mellan Madridlagen Atletico och Real. 
 
Idag har jag inte haft den rätta energin för att kunna hålla uppe arbetsmoralen så som jag borde. Har känt mig trött och allmänt orkeslös vilket har gjort att jag inte kunnat prestera så som jag önskar. När energin är på topp så klarar jag tusen saker samtidigt och driver både mig själv och mina arbetskollegor framåt. Man får väl acceptera att man har såna här dagar ibland. 
 
Tisdagar innebär full fart på aktiviteterna och dem delade jag och Vic på idag. Eftersom Wilmers hockeylag har samling i Järfälla ishall kl 15.25 så måste Vic ta den körningen då jag jobbar till 16.30. När jag kom hem från jobbet så bytte jag om till joggingkläder och skjutsade ner Isac till Kungsängens IP för fotbollsträning och Elias till Ekhammarskolan för Ju-jutsu. Under tiden barnen tränade tog jag en joggingrunda som stannade på ca 8,3km. Känslan i löpningen är väldigt bra just nu och jag är oerhört tacksam för varje dag jag får känna så. 
 
Annars väntar nya provtagningar på njurmedicin denna vecka samt ett besök hos min dietistsköterska på Torsdag kl 9. När man har njursvikt i mitt stadie så är det viktigt att tänka på vad man äter. Eftersom njurarna har svårt att bryta ner protein så ska man undvika mat med hög proteinhalt. Vi får se om jag får några fler restriktioner när det gäller maten. Känslan kring allt som händer med min sjukdom är väldigt mycket upp och ner men jag börjar komma tillbaka något mentalt efter samtalet från min läkare häromveckan. Jag har upplevt en hel del skit i mitt liv och lyckats kämpa mig förbi det så jag ska nog se till att kämpa mig ur det här också. 
 
På återseende! 
 
// Dan
 
Dagens runda.