Back in business

Hej, 
 
Då var det Måndag igen och jag är åter på jobbet. Det kändes knappt som att jag varit borta och på jobbet var allt som vanligt och det innebär full fart och det känns bra. Någotsom inte känns fullt lika bra är att min allergi kommit med besked. Igår var det fruktansvärt jobbigt och jag snörvlade och det kliade i ögonen hela tiden. Idag har det i alla fall känts lite bättre. 
 
Efter jobbet blev det en tur till Barkarby för att inhandla fler flyttkartonger. Det har gått åt några stycken nu och det känns konstigt att det är dags att inleda flytten på Torsdag. Vi kommer att köra flyttkartonger hela Torsdagskvällen i vår egen bil. På Fredag hämtar jag en skåpbil som vi kör de större sakerna i och förhoppningsvis har vi fått över det mesta på Lördag. Det känns som vi har läget under kontroll och det känns skönt. 
 
Igår hämtade jag upp Isac i Västerås vid 10 och när vi kom hem packade vi badkläder och åkte till poolen i Skokloster. Det var en fantastiskt skön dag så det var trevligt att åka till Skokloster där vi badade och spelade fotboll i gröngräset. Senare på kvällen tog jag en tripp till gymmet i Kallhäll och det gick sådär. Det kändes att kroppen inte var 100-procentig och självklart berodde det på allergin. Efter att Vic åkt till jobbet strax efter kl 20 så kurade jag, Elias och Isac upp oss i soffan och kikade på Jurassic Park. Isac somnade fort i soffan och det var inte så konstigt efter hans dagar i Västerås. 
 
Idag blev det en tur i Brunna-spåret efter jobb och shopping. Det var sjukt jobbigt och jag är själv lite förvånad över att tiden ändå blev godkänd på mina dryga 5km. Jag har gett mig fan på att komma i form igen och nu är det bara att bita ihop. Jag har i och för sig inte gått upp i vikt men det känns att jag tappat en hel del i kondition. Den ska vi jobba upp igen under sommaren!
 
Nu är det strax dags att få I sig lite middag och sen blir det ryggläge i soffan. Jag och Vic tänkte kolla på den nya Johan Falk-filmen och det tycker jag är ett bra sätt att runda av denna dagen på. 
 
För övrigt har jag återigen låtit mig luras av min egen naivitet och godtrogenhet. Ännu en gång har jag låtit mig förföras av falska löften. Är sjukt besviken på mig själv! 
 
På återseende! 
 
/ / Dan 
 
Min utsikt från filten vid poolen i Skokloster under gårdagen. 

Fredag

Hej, 
 
Värst vad dagarna springer iväg. Det är redan Fredag och den här veckan har det hänt både det ena och det andra. I Måndags åkte vi ner till Borås och vi landade på hotellet vid 14.30 ungefär. Efter att ha checkat in på hotellet så åkte vi vidare mot Göteborg där det blev Liseberg resterande delen av kvällen. Vädret var inte det bästa men fördelen var att det inte var så jättemycket folk där. Vi blev kvar där till 21.30 ungefär och då var vi rätt frusna allihop. 
 
På Tisdagen blev det först en tripp till Norrby där vi hittade en fotbollsplan som Isac och Wilmer kunde spela på. Vid 13.30 så åkte vi till Göteborg där vi lämnade av Vic och Wilmer inför konserten på Ullevi. Jag och Isac åkte till Stadsparksbadet i Borås där vi badade och hade det trevligt. Jag måste säga att det badet var en positiv upplevelse och Isac var som en delfin i vattnet. Han har tidigare inte varit så förtjust i att bada men det har verkligen förändrats. Senare på kvällen åkte vi till Göteborg igen och hämtade upp Vic och Wilmer efter konserten. Den var slut vid 22.30 ungefär och vi var tillbaka på hotellet vid 23.15. 
 
På Onsdagen åkte vi hemåt igen och vi kom hem vid 15.30 ungefär. För egen del blev det en tur till gymmet eftersom jag tagit det lugnt med träningen på Måndagen och Tisdagen. Jag körde en dryg timme igen och känslan var återigen mycket positiv. Det känns skönt att kroppen äntligen börjar svara på träningen igen. Jag försöker att hålla i med löpning och styrketräning varannan dag. Vissa dagar är det tuffare att komma igång men man får bita ihop och kämpa på!
 
Igår började Aros-cupen i Västerås och vi samlades vid Malmabergskolan där barnen skulle sova dem här dagarna. 13.40 började första matchen och för motståndet stod IK Frej från Täby. Tyvärr blev det förlust med 4-2 men laget gjorde ändå en bra insats. Isac stod i mål och kunde inte lastas för något av målen. Senare på kvällen spelade killarna den andra matchen och den här gången var motståndarna Boo FF från Nacka. Återigen blev det förlust med 4-2 och återigen stod Isac i mål. Efter den matchen åkte vi hem och man var lagom mör i kroppen efter allt flängande.
 
Idag var det samling vid skolan kl 11.00 och vi åkte hemifrån vid 10.00 ungefär. Vic fick köra till Västerås den här gången då jag var helt slut efter att ha haft migrän under natten. Det är inte roligt när det kommer på natten och det känns som att huvudet ska explodera. Det var så illa att jag kräktes och då är det inte roligt. Idag var det bara en match och den började kl 12.10. Motståndare denna gången var IFK Eskilstuna och tyvärr blev det en tredje raka förlust. Den här gången skrevs siffrorna till 5-1 och Isac var denna gången utespelare. Han gjorde för övrigt Kungsängens enda mål som då betydde 1-1. Killarna var inte allt för nedslagna utan var vid gott humör när vi körde tillbaka dem för lunch. Under kvällen har laget varit och badat och Isac hade haft det jättebra. Efter att vi lämnat dem åkte vi hemåt igen och jag passade på att ta igen ett par timmars sömn vilket kändes skönt. Efter det åkte jag till Ängsjö där planen var att springa milen men jag kände ganska snabbt att kraften inte fanns till det idag så jag fick nöja mig med 5km istället. Efter ca 1km kände jag att pulsen började rusa och jag bestämde mig ganska tidigt för att vara försiktig. När jag var färdig fick jag stickningar i handflatorna och under fötterna men det försvann som tur var efter en liten stund. Nu är jag återigen hemma och jag funderar på vad vi ska äta. Vic har precis åkt till jobbet och hon kommer jobba hela helgen. 
 
I morgon är det samling vid skolan i Västerås kl 8.00 så det blir en tidig morgon. Jag måste åka strax efter kl 7 för att hinna i tid men det är bara att gilla läget. Eftersom jag har en stor bil som tar 7 personer så får jag agera buss åt laget men eftersom jag ändå är där så ställer man självklart upp. Kl 8.50 börjar sista matchen i gruppspelet och efter det får vi se hur fortsättningen blir. Hur det än går så kommer laget att stanna kvar tills på Söndag. Under kvällen skulle laget titta på U21-EM tillsammans och det tyckte killarna skulle bli roligt. 
 
Efter vi kommer hem på Söndagskvällen är det bara att börja förbereda sig för jobb igen. 2 veckor väntar innan det återigen väntar semester. Även om jag är ledig så har jag att göra hela tiden då det väntar en flytt samt hockeyturnering i början av augusti. I höst vet jag inte hur vi ska få ihop allt men det brukar alltid lösa sig på något sätt. Isac kommer att köra hockey med JHC 06 och de kommer köra cuper och turneringar mest hela tiden. Det väntas bl a turneringar i Rimbo, Mariestad och i Finland. Wilmers lag kommer också att köra en hel del cuper men där är det inte fastställt vart det blir ännu. I Wilmers lag är vi dessutom assisterande lagledare. På det har vi resten av fotbollssäsongen samt Samuel och Elias aktiviteter. Dessutom går alla 4 grabbar i skolan med läxor och annat som måste hållas ordning på. För egen del har jag ett jobb som kräver en hel del av mig i egenskap av marknadschef med resor och en hel verksamhet att hålla ordning på. Dessutom så väntar som sagt en intensiv period med ännu tätare läkarbesök på njurmedicin och så småningom en organtransplantation som innebär att jag kan bli sjukskriven i upp till 6 månader. Självklart ställer det här stora krav på mig mentalt men jag är van att kämpa så det ska säkert fungera denna gången också. 
 
På återseende! 
 
/ / Dan 
 
Isac och Wilmer på Liseberg iklädda regnkläder.
 
Den här var Isacs favorit på Liseberg. 
 
Middagen på Liseberg innehöll allt från kostcirkeln... typ...
 
Isac och Wilmer i Borås. 
 
Isac som målvakt i premiären i Aros-cupen. Enda matchen som gick på konstgräs.
 
Lagen hälsar på varandra inför dagens match mellan Kungsängen och IFK Eskilstuna. 
 
Det här är bra att komma ihåg inför framtiden! 

Söndag

Hallå i stugorna! 
 
Ännu en dag håller på att passera i mitt liv och som vanligt rusar allt på i en väldig fart. Idag har det blivit båda det ena och det andra. Vi inledde dagen med att skjutsa ner Isac till Kungsängens IP där det var träningsdag för hans fotbollslag mellan 10-15. När han var installerad där så åkte jag och Vic mot Barkarby där vi skulle till Marbodals köksbutik för att kolla in skåpluckor, kakel, handtag mm till vårt nya hus. Eftersom vi var tidiga så parkerade vi utanför och tog en promenad i området. När vi kom tillbaka så upptäckte vi att de visst skulle hålla stängt hela dagen så tji fick vi! Nåja... Eftersom vi behövde köpa saker inför Isacs medverkan i Aros-cupen senare i veckan så blev det en shoppingrunda istället. När vi var färdiga med den så hade vi varit på Stadium Outlet, Intersport, XXL, Stadium plus och Stadium Outlet en gång till. Det vi inhandlade var shorts, badbyxor, regnställ, fotbollsstrumpor, 2 par Adidas-byxor, underställ, luftmadrass, tjock-tröja, väska och ett skohorn(!). Det blev mycket på en gång men det går åt både nu till veckan och även till höstens alla aktiviteter. Vi hann även med ett stopp på Grekiska Kolgrillsbaren där vi åt lunch bestående av en varsin Gyros-tallrik... Mums! När vi var färdiga i Barkarby åkte vi tillbaka till Kungsängens IP där vi såg slutet av träningen. 
 
När vi kom hem blev det en liten stunds vila innan jag begav mig till Lillsjön där jag tänkte ta en löprunda. Äntligen börjar jag känna en positiv känsla inför varje gång jag ska ta mig an träningen och det är jag väldigt tacksam för. Vädret var näst intill idealiskt med uppehåll och en temperatur på sisådär 18-19 grader. Känslan var återigen positiv och jag känner att min kropp börjar anpassa sig till träningen igen. Det är lustigt att det oftast fastnar speciella tankar när man är ute och springer för sig själv. Idag tänkte jag på hur mycket jag har låtit mig själv bli utnyttjad av andra människor genom åren. Hur mycket jag har gett av mig själv men inte fått tillbaka i närheten av det. Det är fascinerande hur vissa människor bara tar saker för givet. Det finns t ex människor som inte orkar/klarar av/har lust att ta eget körkort. Man förväntar sig att ständigt bli hämtad och lämnad men man erbjuder sig aldrig att ge något för det. Inte ens ett tack får man. Jag skiter egentligen i pengarna... dem kan jag både ha och mista... men jag blir så otroligt irriterad på att bli tagen för givet. Nu är jag i en situation där jag har bett om hjälp med vår flytt och 2ggr har jag hört av mig och frågat men efter en knapp månad har personen i fråga inte ens bemödat sig att svara. När det inte finns någon personlig vinning av saker och ting så är det självklart ointressant. Det finns även människor som aldrig hör av sig om inte jag tar initiativet till kontakt. Om jag inte tar hand om allt så uppstår bara en tystnad. Dum, godtrogen och naiv som jag är så har jag genom åren bara fortsatt i invanda mönster och varit den som tagit kontakt men utan att få någonting tillbaka. Jag känner mig som en jävla idiot men jag har så otroligt svårt att bryta dessa mönster. Djupt inombords så har jag en tro att det kommer att bli bättre men det kommer det självklart aldrig att bli. Självklart gör detta mig ledsen men det är som det är....
 
I morgon styr vi kosan söderut. Eftersom det var i princip omöjligt att få tag i ett hotellrum i Göteborg så blev det istället hotell i Borås. Vi kommer att bo på stadshotellet i stadskärnan och det blir säkerligen en trevlig upplevelse. Det som däremot ser lite dystrare ut är vädret då det lutar åt regn och rusk. Å andra sidan så har prognoserna varit osäkra så hoppet är det sista som överger en. I morgon Måndag blir det resdag och senare på kvällen tänkte vi ta oss in till Göteborg och äta på restaurang och eventuellt gå på bio. På Tisdag tänkte vi gå på Liseberg på dagen och sen väntar konserten på Ullevi för Vic och Wilmer. Jag och Isac stannar eventuellt kvar på Liseberg under kvällen beroende på vad det blir för väder. Samuel och Elias kommer att vara själva hemma och det är inga problem med det. Samuel har lovat att styra upp maten och han har redan förberett Elias på att det blir Korv Stroganoff och Kyckling-wok. Samuel är grym i köket! 
 
Vi planerar att komma hem igen på Onsdag kväll och redan på Torsdag väntar en ny resa och denna gång blir det Västerås och Aros-cupen. Det är samling vid Malmaberg i Västerås runt kl 11.00 och då ska killarna installera sig i skolan där de kommer att sova. Redan på Torsdagen väntar 2 matcher i gruppspelet och vi väntar kvar där för att titta på dem. Efter det åker vi hem och kommer tillbaka på Fredagen då nya matcher väntar. På Lördagen och Söndagen kommer jag att åka dit ensam då Vic jobbar hela helgen. Förhoppningsvis får jag med mig en eller kanske t.o.m båda mina tonåringar till Västerås. När Aros-cupen är slut och vi kommer hem på Söndagskvällen så är det bara att börja ladda för jobb igen. Jag kommer att jobba 2 veckor innan jag går på 4 veckors semester. Sista veckan på semestern väntar iofs jobb med Kronwall Camp så det finns alltid något att stå i. Hur hösten kommer att se ut med alla aktiviteter som väntar orkar jag knappt tänka på. Det är så mycket som ska hinnas med så jag redan nu börjar känna mig stressad. Nåja... jag hittar alltid en lösning så det blir nog bra denna gången också. 
 
Nu är det dags att få i sig lite middag och sen ska jag börja packa lite inför morgondagen. 
 
På återseende! 
 
/ / Dan 
 
PS. Jurassic World var riktigt bra. Den kan jag rekommendera! 
 
Dagens goda gärning! 
 
Spårets början.
 
Perfekt väder för löpning!