Försöker få ihop vardagen

God morgon, 
 
Det är verkligen bråda dagar i mitt liv just nu och det är inte helt enkelt att få ihop vardagspusslet. Igår blev det, förutom en dags jobb såklart, en jäkla massa åkande i bilen under kvällen. Häromdagen så sålde vi vår lilla VW Golf och det innebär att vi nu är i stort behov av en till bil. Det är i princip omöjligt att få vardagen att gå runt med endast en bil då det är mellan 2-3 aktiviteter för barnen varje dag samtidigt som jag naturligtvis behöver ha bilen i mitt jobb som säljare. Vi var runt på en del bilfirmor igår men vi hittade inget som kändes 100 % bra. Huvudspåret är en VW Passat alternativt en nyare VW Golf. Vi har även kikat på en Audi och personligen är jag oerhört svag för BMW men dem är väldigt dyra i både inköp och driftskostnader. Eftersom jag kommer få ännu mer uppdrag i jobbet i och med den nya konstellationen så är behovet av en till bil ännu större. Vi kommer att fortsätta sökandet och målet är att ha hittat en bil till nästa vecka då skolorna drar igång igen och allt blir ännu mer intensivt. Vi varvade våra turer till bilfirmorna med att lämna ochhämta Samuel på Dansgaraget i Jakobsberg. Igår körde dem mellan 17-20.
När vi var klara med våra uppdrag fick jag äran att ta hand om matlagningen till 4 utsvultna pojkar. Det blev till att stå och grädda pannkakor hela kvällen och det tog sin tid att mätta alla. 
 
Idag ska Vic köra mig till jobbet då hon behöver bilen under dagen samt att hon får köra Wilmer till hockeyn som har samling 16.15. Själv får jag försöka ragga skjuts hem av någon av mina snälla arbetskollegor. Nästa vecka är det den stora byggmässan Nordbygg i Älvsjö och vi ska närva där. Jag och min kollega Viktor ska sammanställa allt idag så det är under kontroll och sen hoppas jag på att det blir succé. Det är tight om tid då jag kommer att åka på tjänsteresa till Göteborg i morgon bitti så det är inte mycket tid att spela på just nu. 
 
Jag och Vic bara löser av varandra här hemma för tillfället. Hon jobbar Måndag till Onsdag och sen drar jag till Göteborg och kommer åter på Fredag och då går hon på igen och jobbar hela helgen. Det är inte ofta vi får så mycket tid med varandra men vi får ta vara på de tillfällen vi kan. Det var en av orsakerna till att vi valde att flytta då vi måste ta hand om varandra när vi har möjlighet och inte hålla på att fixa huset eller att bo i en arbetsplats. Att jag ovanpå allt detta dessutom går och väntar på en operation med allt vad det innebär är såklart också väldigt påfrestande men jag försöker varje dag att vara så stark jag kan och inte gräva ner mig. Jag har arbetskollegor runt mig som jag ska leda samt en underbar familj som jag älskar över allt annat.
 
Nu är det dags att få I sig alla mediciner och sen börja rulla mot en fullspäckad arbetsdag. 
 
// Dan 
 
 
 
 
 

Lördag...

God morgon, 
 
Då var vi framme vid Påskafton och idag är väl tanken att man ska äta mat och godis och umgås med sin familj. Vi ska iväg till mina föräldrar i Kallhäll kl 14 där det bjuds på mat så vi behöver inte laga något själva idag. Skönt! Både min bror med familj samt min syster med familj kommer så det blir full fart med 10 barn. Eller barn och barn... de flesta är så pass stora nu så de knappast kan kallas barn längre. Om några år har väl några egna familjer kanske.
 
Gårdagen blev inte alls som jag hade hoppats. Allt innan matchen blev förvisso jättetrevligt men själva matchen blev ett riktigt bottennapp från AIK:s sida och förlust med 0-2. Det var förmodligen den sämsta insatsen på hela säsongen och det känns inte bra att den kom nu. Hela matchen kändes avslagen från första nedsläpp och trots att det var lapp på luckan så ville ingen riktig stämning infinna sig. Nu måste AIK vinna 3 raka matcher, varav 2 på bortaplan, för att få spela i SHL nästa år. Nä... det kommer inte att hända. Hursomhelst så har laget gjort en heroisk resa denna säsong då de vann serien, slog ut Tingsryd samt gick spela direktkval mot Karlskrona. Jämför man det med hur det såg ut förra året så är det som natt och dag då de kom näst sist i serien och fick spela kval för att klara sig kvar i allsvenskan mot storheter som Västervik och Pantern mm. Dessutom var laget under rekonstruktion då det var ytterst nära att hela hockeyföreningen höll på att gå i konkurs och försvinna. Nu när Roger Melin och Anders Gozzi är tillbaka har hela föreningen återfått framtidstron och det är faktiskt riktigt roligt att följa AIK Hockey igen. 
 
Innan matchen blev det en supergod middag på Olearys på Tele 2 Arena som ligger precis intill Globen och Johanneshov. Det var fullt pådrag där inne och grabbarna blev jättenöjda med maten. Jag också för den delen. Det blev en sweet chili pasta för mig och Samuel medan Wilmer åt en Bobby Orr Hamburgare. Servitören gav Wilmer en barnmeny men Wilmer är inte nödbedd när det gäller mat så han fick en vuxenportion. Man måste äta bra om man ska bli en power-forward!
 
Idag ska vi som sagt iväg på middag men innan dess tänkte jag åka och snygga till vår lilla bil. Tanken är att vi ska försöka sälja den och vi får se hur det går. Jag tänkte åka och tvätta den på OKQ8 och sen tänkte jag åka till mitt jobb och dammsuga ur den och tvätta invändigt innan den ska läggas ut på Blocket. 
 
Ha en fin Påsk!
 
// Dan 
 
Min största och min minsta kille på Olearys under gårdagen. 

Långfredagen

Hej, 
 
Fredag idag och efter en intensiv vecka är det skönt att få lite ledigt i några dagar. Det är redan påsk och det är helt galet vad fort tiden går. Vi kommer att spendera större delen av denna långhelg här hemma då Vic har jobbat fram till i morse. Nu ligger hon och sover medan barnen är på sina respektive rum. Jag har fått lite tid till att plocka undan här hemma och även passat på att tvätta lite. Det är såna självklara saker som man i princip aldrig hinner med under veckorna då det hela tiden är annat som ska fixas. 
 
Jag tänkte försöka få med mig Isac och Wilmer och ta en promenad ner till Lillsjön. Nu när vi bor precis intill så misstänker jag att vi kommer ta oss ner dit emellanåt. Det är ett fint område och på sommaren är det även en fin sjö att bada i. Kl 20 ikväll ska jag, Samuel och Wilmer på hockey och kolla på det fjärde mötet i kvalet till SHL mellan AIK och Karlskrona. Just nu står det 2-1 i matcher till Karlskrona men det är egentligen helt sjukt då AIK dominerat alla matcher ganska ordentligt. Det verkar bli slutsålt ikväll och ett proppat Hovet är bland det mäktigaste man kan uppleva. Vi tänkte ta och rulla in mot stan vid 16.30 ungefär och gå på någon schysst restaurang på Södermalm innan. Både Samuel och Wilmer äter det mesta så det blir nog inga problem att hitta någon restaurang som passar oss. 
 
I veckan har Samuel fått sina poäng från dansproven han gjort på Fryshuset och Kulturama. På Fryshuset fick han 224 poäng av 320 möjliga och det var väldigt bra. Nu ska han addera dessa poäng med sina övriga betyg och så får vi se om det räcker för att bli antagen. Jag hoppas verkligen det för hans skull då det här är det han verkligen vill göra. På Kulturama gick det något sämre och de hade ett annat sätt att räkna poäng så jag har lite svårt att förklara det. Han har redan börjat prata och planera för att åka över till USA och dansa för att utvecklas till en dansare som dansar bakom artister. Jag har tjatat på Samuel i flera år att han ska följa sitt hjärta och göra det han vill och jag kommer att stötta honom oavsett vad han väljer att göra. Jag är helt säker på att han kommer att lyckas. 
 
Nu ska jag strax ta mig ut i friska luften. 
 
Ha en fin Fredag! 
 
/ / Dan 
 
Ikväll smäller det!