Onsdag

God morgon,

I dag är det ingen vanlig dag för idag är det Elias födelsedag! Ja, idag säger vi grattis till vår nyblivna 15-åring. Det blev som traditionen bjuder frukost på sängen och sång från familjen. Han fick såklart även presenter. Det blev PS-4 pengar från brorsorna och en stilig Gant-tröja från oss. Kul att även Elias har börjat engagera sig i vad han ska ha för kläder.

I övrigt så kämpar jag på med livet. Har fortfarande väldigt ont och känner mig trött och sliten. Inte så konstigt med tanke på hur denna höst sett ut. Jag försöker avskärma mig från jobbet så mycket som möjligt men jag får fortfarande min beskärda del av samtal. Jag är såklart medveten om att det kommer ett ansvar med min nya chefstjänst men jag känner att jag behöver min distans till arbetet just nu. Jag skulle säkert kunna jobba denna vecka men jag tror att det är nyttigt för mig att tänka lite på mig själv för en gångs skull.

I går var jag och tog bort min kateter och det var befriande. Jag var på återbesök under eftermiddagen för ultraljud av urinblåsan och det såg bra ut. Det gör ont när jag går på toaletten men det är inte så konstigt när man blivit uppskuren 3 ggr i nedre delen av buken under kort tid Jag ser nu fram emot att få börja med dialysbehandlingen och om allt går som det ska kan vi nog smyga igång den under nästa vecka eller veckan därpå.

Det är fortfarande en hel del människor som inte förstår allvaret i mitt sjukdomstillstånd och tror att det ska gå över inom kort. Jag börjar bli ganska luttrad men kan även känna en viss irritation över det ibland. Å andra sidan så är jag en person som inte gnäller över detta utan kämpar på och försöker leva så normalt som möjligt och då får man kanske acceptera att det är så här.

Nu ska jag köra barnen till skolan och sedan blir det en liten stunds vila. Därefter ska jag och Vic ge oss iväg till Barkarby handelsområde och shoppa lite julklappar.

På återseende!

// Dan

Grattis Elias på 15-årsdagen!!!

Onsdag

Hej,

En jobbig dag går mot sitt slut och jag befinner mig just nu på vårdavdelning 71 på Danderyds sjukhus. Känner mig inte alls i form för tillfället och en hel drös svarta tankar rusar genom mitt huvud. Jag känner mig så fruktansvärt otillräcklig och det känns som om jag håller på att tappa greppet om hela mitt liv. Det finns liksom inget slut på allt som ständigt händer runt omkring mig men hur mycket jag än kämpar så räcker det inte till. Jag vill bara sova och när jag vaknar upp så är allt bra igen.

Saknar mitt ❤ just nu!

// Dan

Min utsikt från sängen denna gång.

Ny dag, nya tag

Hej,

Ibland blir det bara för mycket av allt. Igår var en sån dag när allt som hänt och händer i mitt liv blir ohanterligt och jag faller isär. Jag kände av det redan i Söndags kväll då tårarna bara sprutade och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag beslutade mig för att vara hemma under gårdagen för att samla tankarna och idag känns det lite bättre. Det finns liksom aldrig tid för återhämtning då vårt liv rusar fram I 200km/h varje dag.

Idag ska jag pallra mig iväg till jobbet under förmiddagen och idag har jag faktiskt inte någon att köra på morgonen. Både Elias och Isac har sovmorgon och Wilmer har ont i halsen så han blir hemma idag. Samuel sköter sig själv och tar buss och tåg till sin skola i Hammarby. Kl 13.00 ska jag för ovanlighetens skull till karolinska sjukhuset i Solna. Idag väntar tandläkaren och jag ska laga hål. Inte jätteroligt men det måste göras. Ikväll ska vi på ett Öppet hus i Kista och titta på ett gymnasium för Elias. Det är ett rätt nyöppnat gymnasium som verkar ganska trevligt.

I morgon Onsdag ska jag till Danderyds sjukhus och läggas in på njurmedicin. Kl 10.00 ska jag först göra en lungröntgen och direkt efter det ska jag göra en EKG. När det är klart ska jag till avdelningen och träffa min sköterska för provtagning och sen ska jag få mins sprutor med järn och sprutan för att förbättra mitt blodvärde. När allt det där klart kommer jag att läggas in på avdelningen och där görs alla förberedelser inför Torsdagens operation. Jag är så fruktansvärt jäkla less på dessa operationer men jag hoppas att det går vägen denna gång.

Förra Torsdagen var jag på Huddinge sjukhus och blev äntligen inskriven på transplantationslistan. Officiellt kommer jag med veckan innan jul men nu har jag gjort allt för att komma med där i alla fall. Eftersom jag har den vanligaste blodgruppen, är ung(nåja), och inte har några antikroppar så är prognosen väldigt god för min del. Nu måste jag börja träna upp mig så att jag är stark inför operationen. Det är ändå en relativt stor operation och ju starkare man är desto snabbare kan man återhämta sig. Det är därför jag vill komma igång med dialysen så fort som möjligt så jag blir piggare och mår bättre.

Nu är det dags att ta tag I dagen. Nedan några bilder från vårt besök i Kista Galleria under Söndagen där vi tittade på bio. Storkarna blev det och det var bra Söndagsunderhållning.

På återseende!

// Dan