Söndag

God morgon,


Söndag idag och det innebär den enda dagen i veckan för mig där jag är ledig från både dialys och jobb. Istället ska vi strax åka till Färingsö där Wilmer har match mot Skå. Det är en ganska bra bit att åka bil dit men det roliga i sammanhanget är att det egentligen är väldigt nära då det bara är några kilometer dit fågelvägen. Problemet är att det är Mälarens vatten som ligger emellan och att det inte finns någon broförbindelse emellan. Nåja, matchen börjar kl 10 och det är gemensam samling på Kungsängens IP kl 08.30. 

Igår var det dialys igen och det gick inte så bra. Det började strula omgående med extremt höga ventryck vilket gjorde att maskinen stannade hela tiden. Förmodligen hade jag stuckit in nålen lite fel och det krävs inte mycket för att det ska bli problem. En sköterska fick sticka ett nytt hål i armen och det gjorde ont som fan. Jag hade nästan glömt bort hur ont det gör att sticka ett nytt hål i armen. När det hade gått lite över 2 timmar fick jag en perforering i fisteln av den nya nålen och armen svullnade upp. Vi fick då avsluta behandlingen och nöja oss med dryga 2 timmar dialys. Jag fick linda armen hårt för att hålla ner svullnaden och nu är det bara att ta nya tag på Måndag. 

Efter dialysen åkte jag och Wilmer till Viksjövallen där det var match mot Viksjö. Det blev förlust med 2-4 men Wilmer fick i alla fall göra ett mål. I Viksjö träffade vi ett helt gäng från Wilmers hockeylag då många spelar i just Viksjö. Väl hemma på kvällen var jag skittrött och det blev inte så mycket mer gjort. 

Idag blir det som sagt fotboll mot Skå och kl 15 ska vi till Friends Arena och se AIK mot GIF Sundsvall. När matchen är slut ska jag köra Samuel till dansen och  när jag har hämtat honom igen blir det lite grillning med familjen. Efter det blir det väl God natt då jag ska iväg till dialysen imorgon bitti igen. Livet tuffar vidare!

På återseende!

// Dan 

3 nålar i armen igår.

Torsdag

Hej,


Torsdagsmorgon och solen strålar utanför fönstret. Visserligen är det kallt men det är ändå skönt att slippa snön som singlat ner i en veckas tid. Idag är det jobb hela dagen och jag ska fixa de sista förberedelserna inför nästa veckas marknadsmöte. 

Barnens kusin Noah har sovit över här i natt och vid frukostbordet så frågades det frågor om min dialysbehandling. Jag förklarade lite grann hur det fungerar och de lyssnade med stora öron. Igår fick jag besked av kommunen angående min ansökan om bidrag för bostadsanpassning och det blev ett positivt svar. Jag blev beviljad hela beloppet som ett företag har offererat och det innebär att jag nu kan boka in hantverkare för alla förberedelser. När det är klart kan jag ta hem dialysmaskinen och då slipper jag åka till Danderyd varje dag. Det innebär också att jag kan jobba mer så livet blir betydligt lättare framöver. 

Ikväll ska jag och Wilmer till Friends Arena och kolla på fotboll. För motståndet står Sirius från Uppsala och nu måste det bli seger om inte den här säsongen ska vara förstörd. Jag misstänker att det inte kommer så mycket folk ikväll utan jag räknar med strax över 10.000. 

Nu blir det dusch och sen ska jag skjutsa barn till skolan innan jag åker till jobbet. 

Ha en fin Torsdag!

// Dan 

Inom kort står den här maskinen hemma hos mig 😀😀😀.

Onsdag

God morgon,


Idag blev det uppstigning kl 06.00 då jag ska vara på dialysen runt 07.30. Onsdagar är både dialys och jobb vilket innebär en betydligt större ansträngning än andra dagar. Jag hoppas att jag inte blir allt för trött eller har för mycket huvudvärk men det är bara att kämpa så löser sig det mesta. 

Igår blev en ganska bra dag till slut. Som vanligt var jag fullbokad från tidig morgon till sen kväll och det blev middag vid 21.30. Kl 07.30 var jag på plats på kirurgmottagningen för undersökning och det blev ett positivt svar. Såret såg bra ut och jag behöver inte gå till vårdcentralen och lägga om det utan nu ska jag bara hålla det så rent som möjligt. Jag var färdig där strax efter kl 8 och då åkte jag till kontoret i Bålsta. Där var det jobb fram till ca 11.30 då jag åkte mot Bromma. Det blev först en lunch i Bromma Blocks och kl 13.00 var det möte. Mötet gick bra och vi löste allt inför avtalsskrivningen. Efter mötet åkte jag hem och jobbade ett tag och efter det var det möte i Hagnässkolan med rektor och annan personal inför Wilmers byte av skola till hösten. Vi har ju 3 barn sedan tidigare som går/gått i Hagnässkolan så vi kan det flesta rutinerna vid det här laget. Efter mötet så åkte jag och hämtade Elias vid 20.40 och sedan Samuel vid strax efter kl 21. Tidigare hade även Wilmer haft fotbollsträning i snöyran nere på Kungsängens IP. 

Ikväll jobbar Vic så jag får ta de sena körningarna. Isac har fotbollsträning och fys medan Samuel har dans mellan 20 och 21. Det innebär att det blir middag vid 21.30 idag också men det är mer en regel än ett undantag för mig. Igår var tanken att jag skulle planera in en affärsresa i eftermiddag och en övernattning för hemkomst i morgon. Torsdag är bästa dagen för det då jag jobbar Onsdag eftermiddag och hela Torsdagen. Jag måste ta mig hem på Torsdagen då jag kör dialys på Fredagen. Tyvärr fanns ingen tid för att planera in en sån resa så det får bli någon vecka framöver. Det är som alltid ett stort pusslande att få ihop livet, jobbet och alla sjukhusbesök men jag brukar få ihop det på något märkligt sätt till slut. 

Nu ska jag fixa det sista och sen bär det av mot dialysen igen. 

Ha en fin Onsdag!

// Dan