Regnig Torsdag

God morgon,
 
Sista Augusti idag och vädergudarna visar upp sig från sin sämsta sida med spöregn. Det känns som att det var Måndag igår och så är det redan Torsdag idag. Efter ett par dagar iväg från kontoret är det idag dags att ge sig tillbaka till Bålsta. 
 
Gårdagen inleddes med besök på Danderyds sjukhus. Jag var först uppe hos min sköterska på dialysavdelningen och tog ett gäng prover och sedan var det dags att träffa min trevliga läkare på njurmedicin för att gå igenom min status. Värdena såg ok ut förutom mitt blodvärde som låg på 100. Normalvärde för en man är mellan 140 och 170 men för mig är runt 120 acceptabelt. Det låga blodvärdet är anledningen till att jag varit så sjukt trött på sistone men det ska vi nog råda bot på genom att ta sprutor för blodvärdet. Mina andra värden låg inom acceptabel nivå för en svårt njurssjuk person och det känns bra. Jag har ca 6% kvar av min njurfunktion och det är inte så mycket att skryta med men det är ingen överraskning direkt. Man kan säga att det enda mina njurar gör just nu är att producera urin och resten tar dialysen hand om. Prognosen för att få en ny njure är svårt att svara på då min kropp har bildat antikroppar vilket gör det ännu viktigare att hitta ett organ som matchar. 
 
På eftermiddagen igår blev det körning av Wilmer till hockeyträningen i Järfälla ishall och efter att jag lämnat honom där tog jag en promenad på strax under 7km runt Jakobsberg och Barkarby. Efter att ha hämtat upp Wilmer igen så åkte vi hem och åt middag och sen blev det dialys resten av kvällen. Jag kom inte igång med dialysen förrän strax efter kl 20 så jag var klar vid kl 23 ungefär. Det är egentligen lite väl sent men det är inte mycket att göra när livet ser ut som det gör. 
 
Idag blir det dialysfritt och det känns skönt. Det är en hel del annat som står på agendan så jag kommer fylla upp den här dagen också. Först jobb såklart hela dagen och kl 16 har vi tid hos dietisten för vidare samtal om Isac. Ikväll ska jag också köra Samuel till sin dans på Söder och den börjar kl 21.05 och slutar vid kl 22 ungefär. Sent som tusan och jag hjälper Samuel idag men framöver får han sköta detta själv. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen köra barn till skolan innan jag själv åker mot jobbet. 
 
På återseende!
 
// Dan 

Mitt i veckan

God morgon,
 
Då var det redan Onsdag och dagarna flyger verkligen fram. Varje dag är fullspäckad och det känns knappt som man hinner med ibland. 
 
Idag väntar en förmiddag på Danderyds sjukhus. Kl 8.30 ska jag vara på dialysavdelningen för att ta prover och kl 9.30 ska jag träffa min njurläkare. Jag tycker det ska bli skönt att prata och gå igenom allt som händer med mig just nu. Även om dialysen gör så att jag får en chans till ett hyfsat liv så känns allt väldigt jobbigt emellanåt. Tröttheten och yrseln kommer och går och vissa dagar är jobbigare än andra. Igår t ex kände jag mig helt utmattad när jag kom hem och somnade knall och fall på sängen. Dessutom är kroppen i dåligt slag och jag har problem med energinivån och mina muskler är väldigt svaga. Jag önskar innerligt att jag snarast kan få en ny njure och börja ett riktigt liv igen. 
 
Nu ska jag köra Isac och Wilmer till skolan och sen är det dags att börja rulla mot Danderyd. 
 
Ha en fin dag!
 
// Dan 

Tisdag

God morgon,
 
Då tar vi sats mot en ny arbetsdag och idag blir det en heldag ute på fältet. Mitt mål är att komma ut 2-3 dagar i veckan och det i sig är en utmaning då det är mycket att göra på kontoret. Idag går resan till Tyresö, Spånga, Skärholmen och Hammarby sjöstad. Jag tycker det är väldigt befriande att komma ut och träffa lite nya ansikten och slippa inre tjänst ett tag. 
 
Annars kämpar jag på med livet och det går som vanligt upp och ner. Efter Lördagens längre dialyspass har jag känt mig lite piggare i kroppen och då försöker jag att ta tillvara på den energin. Jag skulle egentligen ha kört dialys igår men jag har haft lite tekniska problem med maskinen men det lyckades jag fixa under gårdagen så nu ska jag dra igång en ny batch med dialysvätska och så blir det ett pass under kvällen. Idag är det också hockeyträning för Wilmer som det ska köras till och så har även Elias Ju-jutsu under kvällen. Timmen innan han tränar så är han hjälptränare till barngruppen som kör. Han har med andra ord fullt upp hela kvällen precis som jag. 
 
Ha en fin dag!
 
// Dan