Tisdagstankar

Hej, 


Då var det strax dags att lägga ytterligare en tuff dag bakom sig. Jag har ju sett fram emot att kunna köra dialysen men just nu mår jag mest skit efter varje tillfälle. När jag kommer hem känns det som om jag är bakfull. Ont i huvudet, synrubbningar, energilös och yrselanfall. Idag kändes det ändå ok direkt efter behandlingen men så fort jag kom hem så började eländet. I morgon är det min lediga dag i veckan från dialysen och det känns faktiskt välbehövligt. Om jag känner mig någorlunda ok så tänkte jag och barnen åka till Jakobsbergs simhall och bada. Skönt att få ett avbrott från allt jobbigt och få umgås lite med mina underbara barn. 

Nu har det gått en vecka sedan jag beslutade mig för att sjukskriva mig på heltid. Känslan är fortfarande att det var rätt beslut men ibland kommer det ett sting av dåligt samvete över mig. Jag vet att många av mina kollegor behöver mig men det kan också vara ett bra tillfälle för dem att växa och kunna ta mer ansvar själva. Det är en märklig känsla jag har att ju sämre jag mått desto färre människor är det som hör av sig. Jag vet ju såklart vilka personer det är som verkligen bryr sig och vilka det är som inte gör det. Det finns människor som försvinner ur mitt liv i flera år och då vet man vart man har dem. När de dyker upp igen så kommer jag att hålla en distans till dem och de kommer märka att jag inte släpper dem inpå livet. Jag tror många har svårt att föreställa sig vad jag går igenom och det är självklart inte lätt att förstå om man inte varit med om det själv. 

Jag tror att alla människor har drömmar och önskningar och frågar man folk så kan dem nog säga en hel del om den saken. Jag själv har bara en enda önskning och det är att få bli frisk och kunna börja leva ett normalt liv igen. 

Tack för ordet. 

// Dan 


Tisdag

God morgon, 


Då var det dags för ännu en dialysdag och idag ska jag vara på plats kl 8. Jag somnade ändå tidigt igår så det var inga problem att stiga upp i morse. 

Gårdagen var inte helt oproblematisk då det var struligt att få in nålarna och starta dialysen. Det blev totalt 5 stick i armen och det gjorde djävulskt ont men samtidigt är det smärta som går över fort. Jag blev som vanligt väldigt trött och sliten efter dialysen men huvudvärken höll sig borta fram till kvällen. Jag hoppas att det snart ska kännas bättre så att man orkar lite mer och kan göra andra saker också. Efter dialysen åkte jag till vårdcentralen i Kallhäll och där fick jag ett positivt besked. Såret är nu läkt och jag behöver inte åka tillbaka något mer. Det har blivit ett ganska fult ärr men det får man leva med. 

Nu ska jag få I mig medicinerna och sedan bär det av mot Danderyd. 

Ha en fin Tisdag. 

// Dan 

Min arm är inte så vacker just nu!

Ny vecka

Hej, 


Då var det dags att ta tag i en ny vecka och idag ska återigen ta mig till Danderyd och dialysen. Jag har haft lite ångest inför idag då min arm är jättesvullen och jag har riktigt ont i underarmen. Jag har fortfarande svårt för att få nålsticken i armen och det gör inte direkt saken bättre när man har så här ont. 

Eftersom barnen har sportlov denna vecka så är jag lite mer flexibel med tiden som jag ska starta dialysen. Jag sa i Fredags att jag dyker upp mellan 8 och 9 och det är en lagom tid tycker jag. Jag misstänker att det är lite lugnare i trafiken denna vecka då många Stockholmare är lediga och bortresta. Fortsättningsvis ska jag nog börja min dialysbehandling runt 9-10 så jag kan träna innan. Jag hoppas att jag kan börja köra lite med sjukgymnasten denna vecka. Jag tänkte att jag skulle börjat redan förra veckan men det var en jobbig vecka med huvudvärk och annat elände. 

Idag ska jag även till distriktssköterskan kl 15 och fortsätta få mitt sår på magen omlagt. Förhoppningsvis är det sista veckan med omläggning nu och sedan hoppas jag att såret ska ha läkt ihop. Den här veckan blir annars lugnare än vanligt då barnens aktiviteter tar ledigt. Undantaget är Wilmers hockey som fortsätter på som vanligt. Det känns skönt att det är lugnare denna veckan då man normalt sett bara kör runt hela kvällarna och inte hinner med så mycket annat. 

Nu ska jag fixa det sista och sedan ska jag börja rulla mot Danderyd. 

Ha en fin dag! 

// Dan