Fredag och ändrade planer

God morgon,
 
Då vaŕ vi framme vid Fredag och just nu är det bara jag som är vaken här hemma. Jag har hunnit få i mig frukost samt plockat in all disk i maskinen samt suttit på en tvätt. Idag har vi inte så mycket planerat och vi får se vad den här dagen ger.
 
Igår fick jag ett mycket tråkigt telefonsamtal från min arbetskolkega Kenneth som har huset i Höganäs. Tyvärr hade hans dotter fått en förlossningsdepression vilket innebär att han var tvungen att inhysa henne hemma hos sig. Det innebär att vi inte har tillgång till hans hus nästa vecka vilket såklart känns jättetråkigt. Det var den enda veckan som var möjlig för oss då Vic jobbar fram till Söndag morgon. Min sista semestervecka är det Kronwall Camp vilket innebär körning till ishallen varje dag kl 07.00. Vi fick omplanera lite hastigt så nu har vi iaf bokat nästa helg i Göteborg där vi kommer gå på Liseberg på Lördagen. Det innebär att vi åker hela familjen vilket känns väldigt bra. Vi kommer att åka mot GBG på Fredag direkt efter att Samuel och Elias slutat jobba. I veckan lutar det åt att vi tar en heldag på Gröna Lund också. Eventuellt ska vi dit med Vics bror och hans familj. 
 
Igår var jag som sagt på Danderyds Sjukhus för en dialys och provtagning. Jag var orolig för att proverna skulle vara dåliga men det visade sig att alla mina prover så riktigt bra ut. Kalium som jag tidigare haft jättehöga värden av låg nu väldigt bra vilket är lite förvånande. Mitt blodvärde låg på 120 vilket är så bra det kan vara och då har jag också missat att ta min HB-spruta lite för många ggr. Urea som mäter slaggprodukter låg på 20 är ok för att vara njurpatient och mitt kreatinin låg på strax under 800 men det är inget konstigt när man knappt har någon njurfunktion kvar. Även mitt ph-värde i blodet låg ok och tidigare har jag varit väldigt sur i blodet vilket är vanligt när man har njursvikt. Det är därför man får en orange/gul ton i huden och luktar gammal lövhög. Det här innebär att dialysen verkligen gjort sitt jobb och det får jag vara tacksam för. Om jag bara får ordning på min sargade kropp så kommer det säkert att kännas mycket bättre snart. 
 
Nu ska jag hänga tvätt och sedan får vi se vad denna dagen ger.
 
// Dan 

Torsdag på Danderyds sjukhus

Hej,
 
Då var det ny dag och idag spenderar jag förmiddagen på Danderyds sjukhus. Det var exakt en månad sedan jag var här och körde dialys och tog prover så idag var det dags igen. När jag ändå är här så kör jag ett dialyspass på 3 timmar och just nu är det 2 timmar kvar. Det ska bli spännande att se hur proverna ser ut med tanke på att jag haft en del problem med huvudvärk och yrsel den senaste tiden. Slarvig som jag är har jag glömt att ta Aranesp(blodvärdeshöjande medicin) och det kan vara en bidragande orsak till mina besvär. Jag är klar här vid 12 30 ungefär och därefter åker jag hem och tänkte få i mig lite lunch. Ikväll ska jag och Wilmer till Friends Arena och titta på AIK mot FC Braga från Portugal i kvalet till Europa League. Vädret i norra delarna av Stockholm är just nu riktigt fint så jag hoppas att det håller i sig till kvällen för då är det skönt att gå på fotboll. 
 
Igår var vi hemma hos våra vänner Dennis och Anneli i Barkarby och åt middag och senare på kvällen blev det spel vilket var väldigt roligt. Vi kom hem strax efter kl 23 så det blev inte så sent. I morgon Fredag tänkte jag eventuellt gå på bio med Samuel och Elias och se nya Apornas planet. Både Isac och Wilmer ville också se den men då den är från 15 så går det tyvärr inte. 
 
På Söndag bär det av mot Höganäs och det ska bli väldigt trevligt. Det var lite osäkert om vi skulle åka på Söndag eller Måndag då Vic egentligen jobbar hela helgen men hon har lyckats få ledigt sista natten så nu kan vi åka på Söndag. Vi tänkte åka direkt hon kommer hem från jobbet så jag kommer få köra hela vägen men det har jag inga problem med. Det är ca 60 mils körning så det tar ungefär 7 timmar att åka dit. Vi får hoppas att vädret är på vår sida när vi är där så det blir mycket badande. På Onsdag nästa vecka ska vi åka till Göteborg och gå på Liseberg och då har vi även bokat en natt på hotell tills på Torsdag. Skönt att slippa köra på kvällen/natten då bi brukar stanna kvar tills det stänger. Resterande dagar blir det dagsutflykter till lite olika ställen så dagarna kommer ticka på ganska fort misstänker jag. 
 
Nu ska jag återgå till att vänta ut tiden på dialysen.
 
På återseende!
 
// Dan 

Tisdagskväll efter dialysen

Hej,
 
Då har ytterligare en dag passerat och jag har precis avslutat ytterligare ett dialyspass. Idag blev det ett något längre pass och dessutom körde jag mer dialysvätska. Just nu känns det sådär och jag känner av en jobbig huvudvärk och tung i kroppen. Jag hoppas att sömnen gör så att det känns bättre till i morgon iaf. 
 
På återseende!
 
// Dan