Fredagsmorgon

God morgon,
 
Vaknar upp efter en helvetesnatt där jag haft sån huvudvärk att jag kräktes 3 ggr. Nu är det bra igen och jag tar sats mot arbetsveckans sista dag. Det blir jobb till kl 15 och därefter går färden ut mot landet. Det ska tydligen bli skitväder i helgen och det är trist men inget man kan göra något åt. 
 
Idag får Elias slutgiltigt besked om han kommer in på den skola han har valt. Jag tror inte att det är något problem men man kan ju aldrig vara säker innan beskedet har kommit. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av mot jobbet. 
 
Ha en fin dag!
 
// Dan 

Torsdagsmorgon

God morgon,
 
Då var det strax dags att starta upp ännu en dag. Jag börjar dagen med att åka med Wilmer till simskolan i Bro då Vic jobbar i natt och behöver åka hem och sova. För egen del ska jag försöka pussla ihop denna dag på bästa möjliga sätt då det är en hel del som ska hinnas med. När Wilmer är klar på simskolan så åker jag och lämnar honom hemma för att direkt åka mot Södertälje där jag ska ha ett möte. Det kommer bli lite tajt tidsmässigt då jag har blivit inkallad till sjukhuset idag igen för kompletterande provtagning. Läkaren ringde igår och gav mig lite nya ordinationer av medicin med anledning av de provsvar jag fick i Tisdags. Att mitt blodvärde är högt är inte bara av godo då de inte vill att blodvärdet ska vara för högt. Risken med det är att blodet blir för tjockt och riskerar att fastna i dialysmaskinen. Jag ska även kolla mitt kalium då lågt kalium eventuellt gör att jag måste byta styrka på dialysvätskan. Därifrån åker jag in till kontoret igen då jag har massor av projekt som måste avslutas. När jag kommer hem så väntar dialys under kvällen och det är väl ungefär det jag hinner med innan det är dags att sova efter det. Mina dagar går i ett och så brukar det vara.
 
Nu ska jag ta mina mediciner och sen bär det av mot Bro. 
 
Ha en fin dag!
 
// Dan 

Onsdagsmorgon

God morgon,


Mitt i veckan och idag väntar en dag på kontoret. Annars har det varit full fart varje dag och dagarna springer på i en rasande fart. Igår spenderade jag förmiddagen på sjukhuset för att köra ett dialyspass och ta en massa prover. Det blev även kontroll av fisteln samt flödesmätning. Mina prover ser allt bättre ut och det är trevligt. Mitt kalium var lägre än någonsin och mitt blodvärde låg på 127 vilket är bättre än på mycket länge. Jag försöker som sagt att röra på mig mer samt att dialysen fungerar väldigt bra och det är viktigt för mitt allmäntillstånd. De hade bokat in en annan hem-hd patient bredvid mig i saken och vi pratade och utbytte erfarenheter under de knappa 3 timmar vi körde dialys. Det är både intressant och nyttigt att höra andra patienter och hur de mår samt hur de löst allt det praktiska som kommer med njursvikt. 

Under kvällen var tanken att jag och grabbarna skulle åka och bada men jag kom på att det skulle komma en hemleverans av dialysmaterial någon gång mellan 17-22 och då var jag tvungen att vara hemma och ta emot det. Leveransen kom strax efter kl 20 så vi hade säkert hunnit bada ändå men det var inte lätt att veta. Det blir istället bad idag om allt går vägen.  

I helgen ska jag ta med mig alla barnen och åka till landet. Jag har inte varit där sedan Maj förra året så det ska bli skönt. Det blir även premiär för dialys på resande fot. Jag fick med mig 40 liter dialysvätska igår och det ska jag testa på Lördag. 

Nu är visst klockan mycket och det är dags att åka till jobbet. 

På återseende!

// Dan