Fredag

God morgon,


Värst vad den här veckan har sprungit iväg fort. Nu är det Fredag och idag kör jag veckans sista dialyspass. Helgen som stundar är rejält fullspäckad men jag återkommer om det längre fram. 

Det fortsätter att gå framåt på dialysen och igår satte jag en av nålarna helt själv utan hjälp. Jag har fortfarande problem med nålen som ska in i artären men det ska jag fortsätta jobba på idag. Igår var jag väldigt trött efter dialysen men jag tror att det mest beror på att jag hade svårt att somna kvällen innan. Nu när jag kommer att kombinera dialysen och jobbet så blir det ännu viktigare att ta hand om mig själv på ett bättre sätt. Jag måste vara noga med vad jag äter och att jag inte äter för mycket eller för lite. Det gäller att ge kroppen rätt energinivå varje dag. Jag har tydliga restriktioner vad jag får äta och vad jag inte får äta och det är jätteviktigt att hålla det. Det är också viktigt att se till att sova tillräckligt mycket då jag måste hålla koncentrationen på topp när jag jobbar och att orka med dialysen de dagar jag är på sjukhuset. 

Igår hade jag återigen jättehögt kalium. Det var samma sak i Måndags och jag kan inte begripa vad det beror på. Igår kom min läkare in och var rätt så bekymrad över detta. Jag försöker själv att komma på vad jag kan ha fått i mig men jag vet inte det. Har man för högt kalium så påverkar det musklerna och främst hjärtat vilket såklart kan vara förödande. Nu ska jag notera allt jag äter och så får vi se vad vi hittar. Jag kommer även att byta några ord med dietisten idag. 

Så var det det här med helgen då. Idag är det hockeyträning för Wilmer och eftersom Vic har varit jättedålig hela veckan med hög feber och halsfluss får jag ta alla körningar. Det har varit fullt skägg att hinna med allt i veckan men jag fixar allt om jag måste. Det är ingen idé att gnälla utan man anpassar sig till verkligheten. I morgon är det hockeycup på Värmdö. Det är samling kl 7 så vi måste nog åka hemifrån runt 6 i morgon bitti. Cupen håller på till kl 20 på kvällen så man behöver inte bekymra sig om vad man ska hitta på i morgon direkt. På Söndag är det äntligen dags för allsvenskan i fotboll att sparka igång. AIK tar emot BK Häcken på Friends Arena och som vanligt när AIK spelar hemmapremiär så väntas det storpublik. Arenan tar ca 50.000 men man brukar skärma av de övre etaget och då blir publikkapaciteten strax över 30.000. Det kommer bli i det närmaste fullsatt och det ska bli oerhört spännande att se hur AIK tar sig an den här säsongen. Jag har en bra magkänsla men vi får se när det sparkar igång. Jag tar med mig alla barnen utom Elias och det ser de fram emot. 

Nu är det dags att köra barn och sen ska jag ut och röra på mig lite innan jag åker till Danderyd. 

På återseende och trevlig helg!

// Dan 

Snart smäller det!