Fredag

God morgon,


Värst vad den här veckan har sprungit iväg fort. Nu är det Fredag och idag kör jag veckans sista dialyspass. Helgen som stundar är rejält fullspäckad men jag återkommer om det längre fram. 

Det fortsätter att gå framåt på dialysen och igår satte jag en av nålarna helt själv utan hjälp. Jag har fortfarande problem med nålen som ska in i artären men det ska jag fortsätta jobba på idag. Igår var jag väldigt trött efter dialysen men jag tror att det mest beror på att jag hade svårt att somna kvällen innan. Nu när jag kommer att kombinera dialysen och jobbet så blir det ännu viktigare att ta hand om mig själv på ett bättre sätt. Jag måste vara noga med vad jag äter och att jag inte äter för mycket eller för lite. Det gäller att ge kroppen rätt energinivå varje dag. Jag har tydliga restriktioner vad jag får äta och vad jag inte får äta och det är jätteviktigt att hålla det. Det är också viktigt att se till att sova tillräckligt mycket då jag måste hålla koncentrationen på topp när jag jobbar och att orka med dialysen de dagar jag är på sjukhuset. 

Igår hade jag återigen jättehögt kalium. Det var samma sak i Måndags och jag kan inte begripa vad det beror på. Igår kom min läkare in och var rätt så bekymrad över detta. Jag försöker själv att komma på vad jag kan ha fått i mig men jag vet inte det. Har man för högt kalium så påverkar det musklerna och främst hjärtat vilket såklart kan vara förödande. Nu ska jag notera allt jag äter och så får vi se vad vi hittar. Jag kommer även att byta några ord med dietisten idag. 

Så var det det här med helgen då. Idag är det hockeyträning för Wilmer och eftersom Vic har varit jättedålig hela veckan med hög feber och halsfluss får jag ta alla körningar. Det har varit fullt skägg att hinna med allt i veckan men jag fixar allt om jag måste. Det är ingen idé att gnälla utan man anpassar sig till verkligheten. I morgon är det hockeycup på Värmdö. Det är samling kl 7 så vi måste nog åka hemifrån runt 6 i morgon bitti. Cupen håller på till kl 20 på kvällen så man behöver inte bekymra sig om vad man ska hitta på i morgon direkt. På Söndag är det äntligen dags för allsvenskan i fotboll att sparka igång. AIK tar emot BK Häcken på Friends Arena och som vanligt när AIK spelar hemmapremiär så väntas det storpublik. Arenan tar ca 50.000 men man brukar skärma av de övre etaget och då blir publikkapaciteten strax över 30.000. Det kommer bli i det närmaste fullsatt och det ska bli oerhört spännande att se hur AIK tar sig an den här säsongen. Jag har en bra magkänsla men vi får se när det sparkar igång. Jag tar med mig alla barnen utom Elias och det ser de fram emot. 

Nu är det dags att köra barn och sen ska jag ut och röra på mig lite innan jag åker till Danderyd. 

På återseende och trevlig helg!

// Dan 

Snart smäller det!

Ny dag

God morgon,


Då var det dags att ta tag i ännu en dag och jag känner mig taggad. Gårdagen blev väldigt bra och jag hade ett riktigt bra snack med min kollega Håkan som varade i nästan 2 timmar. Det fanns en del frågeställningar som jag behövde ha svar på och det tycker jag att jag fick. När jag nu har varit borta i nästan 2 månader så fanns en del frågetecken som jag burit med mig men som visat sig vara helt onödigt. När jag nu tagit kontakt med mina kollegor så märktes det att de var uppriktigt glada över att se mig och att jag snart är tillbaka. Som jag nämnde tidigare så kommer det att bli en del pusslande för att få ihop livet men jag har självklart en plan för det så jag är övertygad om att jag kommer att fixa detta. Från nästa vecka kommer jag att jobba hela Tisdagen, halva Onsdagen och hela Torsdagen. Till det tillkommer dialys Måndag, Onsdag, Fredag och Lördag. Och utöver det kommer alla körningar på kvällarna och helgerna samt allt jobb med hemmet och hjälp med barnens läxor mm. Jag är beredd att kämpa hårt för att få ihop livet och jag säger inte att det kommer bli enkelt men det är så här det kommer bli. Jag vill hitta en vardag där jag får in både familj, jobb och min dialys. 

Strax ska jag köra barn till skolan och sen blir det en promenad innan jag åker till Danderyd. 

Ha en fin Torsdag!

// Dan 

Så är det.

Mitt i veckan

God morgon,


Onsdag idag och det har blivit en vilodag den senaste tiden då jag är fri från dialysen. Igår tog jag det lugnt och skippade promenaden då jag var väldigt sliten i kroppen i Måndags. Jag åkte istället förbi kontoret efter att jag hade lämnat barnen i skolan och det var många glada miner när jag dök upp. Jag kom till dialysen vid 10 ungefär och nu tar jag stora kliv framåt. Jag kan i princip maskinen helt och fullt nu även om jag ibland blir förvirrad av alla slangar som ska kopplas hit och dit. Jag satte en av nålarna helt själv och jag blev väldigt nöjd över mig själv. Den nedre nålen som ska in i artären har jag fortfarande problem med då den gör rätt ont. Nu har jag i alla fall övervunnit den värsta rädslan så nu kommer jag att fixa allt inom kort. 

Igår hände det något med kroppen då jag mådde väldigt bra efter dialysen. Det är inte varje gång jag har mått skit men jag har alltid varit väldigt trött. Igår mådde jag bra och jag kände inte av någon trötthet förrän jag slocknade av utmattning i soffan på kvällen men det berodde nog bara på "vanlig" trötthet. Man lär sig att känna skillnaden. Igår använde vi nästan 60 liter dialysvätska mot normalt 30 liter. Det gör att dialysen blir effektivare och det kan vara därför jag nu mår bättre. 

Vic har fortfarande feber och halsont så jag ska skjutsa henne till läkaren efter att jag har lämnat barnen i skolan. Efter det tänkte jag gå ut och gå i en timme och sen måste jag hämta Vic igen. Kl 11 ska jag förbi jobbet och ha ett möte med min kollega Håkan. Jag ska lägga fram min plan på hur jag vill jobba fr o m nästa vecka samt att vi ska diskutera lite marknadsstrategier. Jag hade en bra diskussion med min sköterska igår och jag vill hitta en vardag där jag får in både jobb, familj och dialys. Det är ett avancerat pussel men jag kommer att fixa det. Jag kommer förmodligen att börja köra dialys på helger också vilket gör att jag kan få in jobbet under veckorna. Jag måste ta hänsyn till hur personalen på dialysen jobbar så jag kan inte komma hursomhelst. Vi ska fortsätta diskutera i morgon och det ser ut som att vi får ihop det. Det ska hursomhelst bli otroligt skönt att få in jobbet i mitt liv igen. 

Nu är det dags att ta tag i denna dagen. 

På återseende!

// Dan