Kvällstårar

Hej,


Tusen tankar snurrar i mitt huvud och ikväll är en sån där kväll när allt som jag tycker är jobbigt kommer och attackerar mig. Jag önskar att jag hade någon vän som jag kunde prata med men tyvärr finns ingen sån. Jag vet vem jag är och jag vet vad jag inte är. Den insikten hjälper mig i vardagen och jag har ändå kommit så långt att jag på något sätt har accepterat vissa saker. Jag kämpar och sliter varenda dag och för det mesta kan jag övervinna demonernas attacker. Idag är en sån där dag då jag sänker garden och låter mig besegras av demonerna. På ett sätt känns det bra att rena mig själv och låta tårarna komma då jag behöver det emellanåt. Alla motgångar som drabbat mig den senaste tiden har ändå gjort mig starkare och det är något jag bär med mig i jobbiga situationer. Jag kommer att fortsätta kampen varje dag mot de personer och tankar som jag inte vill tänka på och när jag sluter ögonen så går jag hand i hand med den personen som jag älskar mest av allt och som jag alltid kommer hålla av. Det spelar liksom ingen roll vad som händer då jag alltid kommer slåss för att få vara vid hennes sida ❤❤❤. 

God natt!

// Dan 

1

Stekhet Söndag

God morgon,


Idag vaknar vi upp till ännu en stekhet dag här i Kungsängen. Gårdagen bjöd på årets högsta temperatur och idag känns det som att det kommer att bli något liknande. Alldeles strax ska jag och Wilmer åka till Kungsängens IP där laget har samling innan matchen mot Håbo i Bålsta. 

Gårdagen bjöd på dansuppvisning och som vanligt var det genomgående hög klass. Samuel medverkade i 6 nummer då han går i 2 olika klasser på Dansgaraget. Det här var som sagt sista gången för Samuel och det känns lite märkligt att han nu lämnar skolan för att försöka slå sig in på House of Shapes inne i Stockholm. Vi får se om han överhuvudtaget kommer in och det är audition den 5:e Juni. Under Lördagskvällen grillade vi och det var rena grytan på vår baksida där vi har trädgården. Det blev marinerad fläskfilé och kycklingspett samt grillade majskolvar, tomathalvor och champinjoner. Det blev även färskt vitlöksbröd till som jag vände lite snabbt på grillen. När man känner sommarvärmen och man står vid grillen så blir man ruggigt sugen på en öl så jag införskaffade 2st alkohokfria öl och det var riktigt nice. Efter vi hade ätit middagen så åkte Vic till jobbet och barnen var ute på baksidan och spelade fotboll. Själv blev det lugnt och jag vilade resten av kvällen. 

Idag är det först fotbollsmatch för Wilmer och sen ska jag hem och laga lunch till grabbarna. Därefter tänkte jag ta en långpromenad innan det är dags att börja förbereda för dialysen. I morgon är det fulltecknat hela dagen vilket innebär att jag inte hinner köra dialys och därför tänkte jag köra ett längre pass idag. Jag kör hela påsen med dialysvätska(60 liter) och effektiv tid blir det ungefär 3 1/2 timme dialys. Med förberedelser och avslutning får man lägga på en dryg timme och med lite larm under dialysen så tar dialysen ungefär 5 timmar. Det är oerhört tidskrävande att hålla på med detta men det viktigaste är att jag håller min njursvikt i schack. 

Nu ska jag ta mina mediciner och sen är det dags att börja rulla mot samlingen. 

Ha en fin Söndag!

// Dan 


Lördag

Hej,


Vilken underbar morgon vi upplever här i de norra delarna av Stockholm. Temperaturen har redan stigit till över 20 grader och jag sitter på vår nybyggda altan på framsidan och njuter av solen. Jag har redan hunnit med att köra Samuel till Jakobsberg där det var samling inför dansuppvisningen som han ska medverka på idag. Det är en show kl 13 och en kl 16. Vic kommer att gå på båda medan jag bara kommer gå på den sista. Självklart följer resten av brödraskapet med också. Det här innebär också att det förmodligen blir Samuels sista medverkan med dansgaraget då han har sökt vidare till andra dansskolor till hösten. Det är dags för honom att gå vidare då han är en otroligt lovande dansare och behöver vidga sina vyer nu. 

Annars flyter livet på i rasande fart i vanlig ordning. Jag kämpar på med jobbet, dialysen och att få ihop familjelivet med allt vad det innebär. Nu när aktiviteterna börjar avslutas för säsongen så blir det åtminstone lugnare på kvällarna. Idag slutar dansen för Samuel och i veckan som kommer så har även Elias Ju-jutsu avslutning med en gradering. Han vill absolut inte att vi kommer och tittar och det får man väl respektera. Han tränar i vuxengruppen nu så jag kan väl förstå att han inte vill ha mamma och pappa där. Wilmer kör på med sin barmarksträning ett tag till och Isac kör på med sin fotboll till midsommar ungefär. 

Eftersom dialysen går så pass bra nu så överväger jag att börja jobba heltid fr o m Juni månad. Det skulle innebära att jag hinner med så mycket mer än jag gör idag och det skulle vara skönt. Tyvärr betyder det också att jag inte hinner med så mycket på kvällarna men det är priset man får betala med denna sjukdom. Med alla förberedelser och avslutning så betyder det att jag får räkna med 4 timmar för dialysen varje tillfälle så då kan man räkna ut att det inte blir så mycket tid över i vaket tillstånd. Men när allt kommer omkring så är ändå hälsan viktigast och efter nästan 4 månaders dialys känner jag äntligen att jag börjar må bättre. 

Igår blev jag så sugen på att ge mig ut och springa under kvällen. Efter att jag hade lämnat Isac på fotbollsträning och Wilmer vid ishallen så åkte jag till Ängsjö. Jag hade inte sprungit på närmare 1 1/2 år så jag visste inte hur kroppen skulle reagera. Jag beslöt mig för att springa väldigt lugnt och det fungerade klart över förväntan. Det blev endast 2,3km men jag sprang hela vägen. Orken var ok och jag hade nog fixar att springa längre men jag ville som sagt testa kroppen först. När jag kom hem hade jag fruktansvärt ont i knäna och det blev värre under kvällen. Kroppen är inte van vid den här typen av belastning och jag får ta det väldigt lugnt nu i början. Ikväll får det bli en långpromenad och så får jag se hur benen känns. När jag kom hem från Ängsjö igår kväll så började jag förbereda dialysen. Jag var igång strax efter kl 19 och jag blev klar vid kl 22 ungefär. Jag och Wilmer kollade på Gladiatorerna under tiden och det är trevligt när man får lite sällskap. Vic åkte till jobbet strax innan kl 20 och innan dess hade hon och Samuel varit inne i stan och kollat på en dansshow. Vi sågs i ungefär 5 minuter innan hon åkte till jobbet och tyvärr ser det ut så ganska ofta i vårt liv. 

Nu ska jag strax väcka Vic så hon kan börja förbereda sig inför avfärd till dansuppvisningen. Jag skjutsar henne dit och så kommer jag och grabbarna dit strax innan kl 16 för den andra uppvisningen. 

På återseende!

// Dan 

Bild på världens finaste kille efter klippningen i veckan ❤❤❤