Åter i dialys

Hej,
 
Igår förmiddag trodde jag att jag hade gjort min sista dialys men idag är jag åter uppkopplad i min maskin. Har under dagen haft ett bra snack med min sköterska på Danderyd och prognosen för att bli transplanterad inom kort är mycket god. Jag vill inte bygga upp hela mitt liv på ett telefonsamtal men självklart kommer jag att tänka på det en del nu. 
 
Idag var jag åter på jobbet fram till lunch och därefter åkte jag hem och vilade. Det har varit en hel del grubblande under dagen så jag var inte riktigt i fas för att åka och träna. Under eftermiddagen har jag skjutsat Wilmer till hockeyträningen och därefter var jag och köpte en present till Elias som fyller år imorgon. 16 år blir nu vår näst äldsta son och det är verkligen galet vad stora barnen är nu. I morgon kväll blir det ett litet kalas för Elias inom familjen men födelsedagsbarnet själv ska åka iväg på träning under kvällen. Han har nu utbildat sig till tränare inom Ju-jutsu och har numera behörighet att träna barn upp till en viss ålder. 
 
På Fredag är det dags för julbord med jobbet och det blir i kaknästornet. Kl 19 ska vi vara på plats och det ska bli trevligt. Jag kommer köra dit så det blir lugnt och fridfullt för min del. På Lördag kommer det lite folk hem till oss för att fira Elias och det blir trevligt hoppas jag. På Söndag är det hockeymatch för Wilmer och fotbollsträning för Isac. Samuel har sin dans också så det är fullbokat som vanligt för vår del. 
 
Nu ska jag fortsätta vänta ut tiden på dialysen och under tiden ska jag titta på Björklöven mot AIK i hockeyallsvenskan. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
 
 
 

Omtumlande Tisdag

Hej,
 
Den här dagen blev inte som jag tänkte mig precis. Kl 04.49 ringde min telefon och även om jag misstänkte vad det kunde vara så kändes det helt overkligt. Det var en läkare från transplantationsenheten på Huddinge sjukhus som lät meddela att de fått in en njure som passade mig. Jag beställde en taxi och tog mig till sjukhuset där jag kom in på avdelningen vid strax efter kl 6. Väl där blev det massa provtagningar samt EKG och lungröntgen. Sköterskorna och läkaren meddelade att de fortfarande väntade på att njuren skulle anlända till sjukhuset och för mig var det bara att vänta. När klockan var strax innan 14 så kom läkaren tillbaka och meddelade att det tyvärr avblåst transplantationen då de funnit att donatorn haft någon diagnos som kunde påverka mig. Såklart en stor besvikelse men samtidigt ett helt korrekt beslut då man självklart inte vill chansa med något så här viktigt. Jag såg framför mig ett liv utan dialys och ett liv där jag orkar jobba mer, träna mer och kunna äta vad jag vill. Att få en nystart efter allt elände som jag fått uppleva men nu får jag acceptera situationen och istället tänka positivt och hoppas att det dyker upp en ny njure snart. Jag måste sortera tankarna och inte bli allt för nedslagen av detta även om jag självklart är sjukt besviken just nu. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
 

Måndagstankar

Hej,
 
Kvällen är här och det innebär att jag snart måste möta Tisdagen. Tisdag innebär ett riktigt jobbigt läkarbesök och ångesten har börjat krypa på mig ordentligt. Jag vet att jag måste möta det här ensam och så här kvällen innan hade jag verkligen behövt någon som kunde ge mig lite stöd och hjälp. Nu får jag möta natten ensam och försöka ta mig ut på andra sidan så gott jag kan... 
 
På återseende!
 
// Dan