Slut på helgen

Hej,
 
En tung helg är på väg att ta slut och jag har bäddat ner mig i sängen. Har nyligen avslutat ett dialyspass och huvudvärken börjar komma. Känner mig så långt under isen just nu och mitt värde på mig själv är på botten. Det känns inte som att jag är uppskattad och jag har bara tvivel på mig själv. När jag varit nere tidigare så har jag haft jobbet att gömma mig bakom men just nu tvivlar jag på mig själv även där. Det känns knappt som att det är lönt att åka dit. Jag har alltid tillåtit mig själv att vara tillgänglig för alla oavsett vad som händer men jag är så trött på det. Det finns ingen förståelse för min sjukdom och även om man säger något om det så känns det inte som folk tar det på allvar. Ibland funderar jag på om det bästa vore att bara stänga av allt och bara hålla sig undan. Har ingen ork och jag känner mig bara ful och eländig.... 
 
// Dan 

En sån där kväll...

... när livet känns så förbannat orättvist. Har genomlidit ännu en dag med kolossal trötthet och koncentrationssvårigheter blandat med grumlig syn. Under eftermiddagen var jag så trött att jag knappt orkade tänka. Är så otroligt trött på att vara sjuk och att inte ha energi till någonting. 
 
Tänker på alla människor som försvunnit ur mitt liv. Det är ganska konstigt att folk tar ett kliv bakåt när man blir riktigt dålig istället för att ta ett kliv fram när man verkligen behöver det. Människor som försvinner i flera år och inte lägger ner ens 2 sekunder ger jag inte mycket för. Kommer de tillbaka kommer jag aldrig att lita på dem igen för de har visat att de bara tänker på sig själva. Det känns också förjävligt att bara en enda person har tagit ett kliv fram och erbjudit en donation. När jag tänker på det så får det inte mig att känna mig värdefull direkt och med mitt bagage som jag har sedan min ungdom så känns det inget vidare. Nu när jag mår skit och verkligen behöver en ny njure så blir de här känslorna mycket starkare. Jag kommer att fortsätta kämpa för min älskade familjs skull men just nu känner jag mig inte stark. 
 
// Dan 
 
http://www.njursamverkan.se/njurdonation/att-donera-en-njure/
 
 

Onsdag kväll

Hej,
 
Har precis avslutat kvällens dialys och som vanligt har man inte hunnit med något annat under kvällen. Känner mig helt utmattad och synen är grumlig och hjärtklappningen är ganska obehaglig. Ligger i soffan och borde väl gå och lägga mig i sängen egentligen men tröttheten hindrar mig dessvärre. 
 
Arbetsdagen idag blev inte heller någon succé direkt men det hänger väl ihop med min usla form. Tycker synd om min nya kollega som får dras med mig som inte är till mycket hjälp men jag har försökt vara så ärlig som jag bara kan. 
 
Nu ska jag försöka sova och så hoppas jag att morgondagen blir något bättre. 
 
// Dan