Hemma igen

Hej,
 
Då var man hemma igen efter 3 vändor på sjukhuset och 31 dagars inläggning. Efter mycket om och men så hittade läkarna till slut läckan och den sitter på den nya urinledaren mellan urinblåsan och den nya njuren. Läckage uppstår enbart när det blir ett högt tryck på urinledaren och förhoppningen är nu att det ska läka ihop av sig själv. För att det ska kunna göra det så har jag fått åka hem med både kateter och dräneringsslang. Det är inte optimalt att vara hemma med dessa då rörligheten inte blir så bra men det möjliggör ändå att jag nu kan vara hemma istället för att ligga på sjukhuset. Om allt ser bra ut i veckan så kan det bli så att de tar bort dränageslangen men katetern ska sitta i 4 veckor. 
 
Nästa Fredag ska jag och Vic till Göteborg för att titta på Danny på Gothia Towers och det ska bli trevligt. Tyvärr får jag åka med katetern men det får gå. Vi åker ner på Fredagen efter läkarbesöket på Huddinge sjukhus och kommer hem igen på Lördagen så det ska säkert fungera bra. 
 
Nu blir det fortsatt vila här hemma då jag är rejält trött idag. Vic och Wilmer är på Hovet och kollar på Tre kronor mot Ryssland och kommer hem ikväll. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
På Fredag!

Dag 30

Hej,
 
Ja, då "firar" jag 1 månad på sjukhuset. Det är såklart ingenting att fira och varje dag går så fruktansvärt långsamt. Jag ligger mest på rummet och fördriver tiden genom att titta på serier på datorn. I morse vaknade jag kl 5 och kunde inte somna om och det är väldigt jobbigt. Då ligger jag mest och väntar på att klockan ska bli 07.15 Så köket öppnar och man kan gå och hämta frukost. Maten här på sjukhuset är inte direkt någon höjdare men frukosten är faktiskt riktigt bra och den ser man fram emot. Sedan jag blev transplanterad så har jag bara druckit kaffe en enda gång och jag vet inte riktigt vad det är men jag föredrar te framför kaffet. Det sägs att vissa vanor ändras efter transplantation och det här verkar ha hänt mig. 
 
Idag har jag tid för röntgen kl 10 och vi får se om de hittar något matnyttigt efter den undersökningen. Alla mina värden blir bättre för varje dag som går och dessutom känner jag mig relativt pigg och det gör att det känns ännu mer frustrerande att ligga här. Självklart är det viktigt att de hittar källan till mitt läckage men jag börjar bli extremt trött på att ligga här dag ut och dag in. Igår fick jag besök av mina föräldrar under kvällen och det var skönt då tiden som sagt går lite fortare. Idag kommer Vic hit strax innan lunch och det känns såklart väldigt skönt. 
 
Nu ska jag återgå till min serie innan de kommer och hämtar mig och kör ner mig till röntgen. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
Har gjort mig av med skägget. Nu blir Vic glad.
 
Mitt nuvarande tidsfördriv.

Dag 29

God morgon,
 
Då inleder jag dag 29 på sjukhuset här i Huddinge. Jag är så less på detta så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Just nu är det bara en evig väntan på nästa steg och tyvärr händer det inte mycket tid tillfället. Läkarna har konstaterat att det finns ett läckage från njuren men det kommer endast vid högt tryck i buken. Jag har för närvarande ett dränage som dränerar ut vätskan från magen så trycket blir så litet som möjligt. Det läkarna vill just nu är att lokalisera vart läckaget kommer ifrån. Det som kommer hända idag är att de ska klämma slangen på katetern under 2-3 timmar för att urinblåsan ska fyllas upp och därefter göra en röntgen för att på så sätt lokalisera läckaget. De vill helst inte göra en operation utan tanken är att ha kvar katetern och på så sätt låta läckan läka ihop av sig själv. Jag hoppas innerligt att vi kan få ett avslut på detta så snart som möjligt då jag vill åka hem till min familj. 
 
Dagarna går så fruktansvärt långsamt här och jag fördriver mest tiden på mitt rum och kollar på serier på datorn. Igår fick jag besök av min syster och lite senare kom också Vic och hälsade på. Idag kommer min pappa förbi och det är skönt med sällskap för då går tiden lite fortare. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det bara att avvakta nya besked från läkarna. 
 
På återseende!
 
// Dan