Dag 13

God förmiddag,
 
Då har jag varit inlagd på sjukhus i nästan 2 veckor. Det går sakta framåt med värken men jag hade hoppats på ännu större främsteg. Idag känns värken ungefär som igår men den är ändå under kontroll får jag lov att säga. Under gårdagen blev jag av med en slang från kroppen och det var dränageslangen som satt i höften. Det kommer inte längre någon vätska och det känns riktigt skönt. Nu väntar jag bara på att det ska bli Onsdag så jag blir av med urinkatetern och då kan jag känna mig lite friare igen. 
 
I morse var dem som vanligt inne vid 5.30 och tog morgonprover. Jag var inne och kikade för en liten stund sedan och jag noterar att kreatininvärdet nu är nere på 429 enheter. I övrigt kan jag se att mitt hb-värde ligger kvar på 90 vilket är lite lågt. Mitt kalium ligger på 5 vilket är lite högt. Gränsvärdet är 4,6 så ingen större fara. I övrigt ser det ok ut och det får man vara nöjd med. 
 
Idag runt lunchtid kommer mina föräldrar hit och då tänkte vi gå ut och gå lite i och runt sjukhuset. Mamma skulle ta med lite potatissallad och rostbiff och det är så gott. Vi äter nog nere i cafeterian vid huvudentrén och det är skönt att komma bort från avdelningen lite. 
 
Annars är det premiär för AIK Fotboll idag kl 15 och då är det match på Friends Arena mot nykomlingen Dalkurd. Ett lag som man inte vet så mycket om egentligen förutom att det är en förening som i grund och botten är av kurdiskt ursprung. Föreningen bildades i Borlänge men har kommit på kant med staden pga arenafrågan så de har nu flyttat föreningen till Uppsala men kommer att spela sina hemmamatcher i Gävle. Låter kanske lite rörigt men så är det med den moderna fotbollen. Jag tror det blir en tuff och tät match med få mål. Måste jag tippa så säger jag 1-0 till AIK men det kommer bli svårt. Det kommer komma 30.000 åskådare på matchen och det är så mycket som arenan tar när man skärmar av översta etaget. 
 
Ha en fin Måndag och på återseende!
 
// Dan 
 
 
Ett kort utdrag på några provsvar från morgonens prover.