Today is the day

Hej,
 
Idag är det exakt 2 veckor sedan som jag blev inskriven på transplantation på Huddinge sjukhus. Och just idag är det äntligen dags att få åka hem. Det är en obeskrivligt skön känsla att få komma hem med vetskapen om att min njure fungerar och allt är under kontroll. 
 
Som vanligt har jag knappt sovit något i natt men så har det varit i princip varit varje dag här på sjukhuset. Igår fick jag en rumsgranne och det var en person som var mycket trevlig och lätt att prata med. I morse kl 5.30 kom en sköterska in och drog ut urinkatetern så efter det har jag varit jättepigg. Strax efter det kom nästa sköterska in som tog de vanliga proverna från min CVK på halsen. Idag låg kreatinin på 320 så en något mindre nedgång än tidigare. I övrigt så låg blodvärdet nu på 99 så där var det en liten ökning från gårdagen. 
 
Kl 14 är det utskrivningssamtal och då kommer även Vic att vara med. Då blir det information om medicin, provtagningar, mat samt lite annan praktisk information om vad som gäller när jag kommer hem. Det mötet tar ca 1 timme och efter det så är det dags att rulla hemåt. Det har verkligen varit en rejäl resa både fysiskt och psykiskt under de här 2 veckorna men samtidigt tror jag att jag kommer gå stärkt ur detta. Man har fått perspektiv på livet och lärt sig att uppskatta det man har. 
 
Tack för er tid och på återseende!
 
// Dan 
 
Strax åker jag hemåt. Lite mer erfaren, med lite mer perspektiv på livet samt rejält mer skäggig.