Skitdag

Hej,
 
Inte mycket som känns bra just nu. Känner ständigt en oro i magen och sover skitdåligt på nätterna. När jag väl sover så är det bara sånt som jag inte vill drömma om som kommer tillbaka natt efter natt. Är så trött på dagarna att jag knappt orkar tänka och ännu mindre ha folk runtomkring mig. Allt detta rimmar dåligt med att jag nu har börjat jobba heltid igen och det känns inget vidare om jag ska vara ärlig. Att börja jobba igen har varit betydligt tuffare än vad jag trodde och jag har inte den rätta energin att driva på som jag gjorde tidigare. Alla tankar och all oro bara bubblar inom mig och det känns som att min kropp är nära att explodera emellanåt. Just nu har jag inget annat val än att fortsätta kämpa på oavsett hur jobbigt det är och hur jag än mår. Jag behöver verkligen någon som lyssnar på mig och som inte dömer men jag vet inte vart jag ska vända mig. Har tidigare försökt med både det ena och det andra men den ångest och skräck jag känner inom mig måste behandlas av någon som verkligen förstår hur jobbigt det är. Just nu känns det bara hopplöst och jag ser ingen lösning i sikte. 
 
God natt.
 
// Dan 

Måndagskväll

Hej,
 
Kvällen börjar bli sen och jag borde egentligen sova. Hade kunnat gå och lägga mig tidigare och somnat då jag varit trött hela eftermiddagen och kvällen men är orolig att de jobbiga drömmarna ska komma igen. 
 
Idag började jag jobba heltid igen och det gick hyfsat. Klarar av jobbet men tröttheten kommer över mig väldigt fort. Har fortfarande problem med att den nya njuren inte vill producera röda blodkroppar i den takt jag behöver vilket gör att mitt blodvärde fortfarande är alldeles för lågt och jag blir väldigt trött. Jag kämpar på så gott jag kan och med tiden blir det förhoppningsvis bättre. Idag var jag som brukligt är på Måndagar och tog prover och värdena är fortsatt stabila. I morgon ska jag träffa läkaren och få svar på en del frågor. I Fredags var det 3 månader sedan som jag fick min nya njure och det är jag så tacksam för. Den tiden som jag nu kan utnyttja på ett betydligt bättre sätt känns väldigt bra och en frihet som bara den som varit njurssjuk kan förstå. 
 
Nu ska jag titta lite på tv innan jag somnar. 
 
På återseende!
 
// Dan 

Lördagskänslor

Hej,
 
Kvällen är här och jag sitter ensam i mörkret i vardagsrummet som jag gör för det mesta. Vi har för en liten stund sedan tittat på Sveriges match mot Tyskland som tyvärr slutade med förlust på slutet. Annars har det inte hänt så värst mycket idag egentligen. Jag, Elias och Wilmer åkte en sväng till Ängsjö där grabbarna sprang i joggingspåret medan jag själv promenerade. Jag känner att min kropp inte är redo för löpning ännu utan jag behöver bygga upp mig lite och jag skulle dessutom behöva gå ner några kilo. Sedan jag kom hem från sjukhuset senaste vändan och kroppen ställt in sig efter transplantationen så här aptiten ökat. I kombination med att jag rör mig för lite så är det lätt att lägga på sig några extrakilo. 
 
Annars känner jag att den mentala biten är väldigt jobbig just nu. De jobbiga drömmarna kommer väldigt ofta och tankarna på människor jag inte vill veta av förföljer mig nästan hela tiden. Jag har ingen jag kan prata med det här om utan jag får hålla allt inom mig och hoppas att det kommer en dag då jag slipper se dessa människor framför mig när jag sluter ögonen. Sedan min njursjukdom blev värre för ca 2 år sedan så har min bekantskapskrets minskat. De människor som jag tidigare kallat vänner har försvunnit och det är något jag får acceptera. Det finns inte många personer som jag litar på numera men de som finns där fortfarande får jag hoppas kommer fortsätta finnas där. I hela mitt liv har jag känt mig obetydlig och ensam och det är den tanken som finns inom mig och så jag tänker mig min framtid. Det är svårt att förstå om man själv inte upplevt det och därför är det väldigt svårt att få förståelse för min situation. 
 
Nu ska jag återgå till tystnaden och se om jag hittar något att titta på innan jag somnar. 
 
På återseende!
 
// Dan