Livet 2.0

God kväll,
 
Det går inte att undgå att skriva några rader om vädret som råder här. Det är helt sjukt vilken månad det har  varit ur vädersynpunkt här i Stockholmsområdet. Jag kan knappt påminna mig när jag såg annat än blå himmel och ännu mindre när jag senast såg eller kände av regn. Kollar man framåt så ska det fortsätta vara varmt och skönt och det är bara att tacka och ta emot. För mig personligen så innebär solsken och värme inte enbart att det är positivt då jag som nytransplanterad inte får vistas längre perioder i skarpt solljus då jag löper större risk att få hudcancer pga att jag har ett väldigt lågt immunförsvar. Jag får hålla mig i skuggan och se till att undvika att vara längre perioder i solen. 
 
Annars börjar livet så sakteliga återgå till det normala igen. I morgon börjar jag att jobba igen och det känns verkligen helt fantastiskt. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen och jag är jättetaggad att börja jobba igen. Igår var jag med på ett möte på jobbet kring ett nytt rapporteringssystem och det om något är väl ett tecken på att man är sugen på att börja jobba igen. 
 
Vad gäller min hälsa så känns det bättre och bättre för varje dag som går. I Måndags när jag tog prover visade det sig att jag hade något förhöjd sänka(54) och läkarna misstänkte att det kunde röra sig om en urinvägsinfektion då jag hade haft urinkateter i lite drygt 4 veckor. Jag fick åka in och lämna ett urinprov samma dag och den visade inget. Idag var jag inne igen och lämnade nya prover och denna gång hade jag 11 i sänka/CRP så vad det än är så verkar kroppen ta hand om det själv. Jag känner mig fortfarande ganska trött och det beror på att jag fortfarande har ganska lågt blodvärde(97). Med tiden kommer min nya njure ta hand om detta själv men tills vidare får jag fortsätta ta EPO-Sprutor och hoppas att det går uppåt snart. 
 
I Tisdags var vi iväg till Spånga där det var TV-inspelning av höstens nöjesprogram på kanal 5 Vem kan slå Anja och Foppa. Det var roligt att se på men det höll på lite väl länge. Det började 17.30 (Vi var där 16.30) och inspelningen slutade strax innan kl 23. I ena läget var det Anja Pärson och Peter Forsberg och i motståndarlaget var det Frida Hansdotter och Kim Källström. Jag ska inte avslöja hur det gick men det blev en rejäl kamp! 
 
I morgon bär det av mot landet med Isac och Wilmer samt barnens kusin Noah. Även på landet ska det bli strålande solsken så det är bara att njuta. Det har inte blivit så många resor till landet de senaste åren men det beror såklart på att jag varit sjuk samt kört dialys i ett drygt år. Nu känns det som rena lyxen att slippa dialysen och få massor med tid över till annat. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
Vår utsikt under inspelningen.
 
Här ser man ryggtavlan på Kim Källström.
 
Det galna vädret fortsätter ☀☀☀

Ännu en härlig dag

Hej,
 
Solen skiner och jag ligger i vår härliga soffa på altanen. Dagarna springer iväg och i morgon är det 2 månader sedan som jag fick min nya njure. Livet börjar så smått att återgå till det normala och jag mår bättre och bättre för varje dag som går. Det enda problemet jag har är att mitt blodvärde envisas med att vara ganska lågt men det kommer att bli bättre med tiden. I morgon ska jag äntligen bli av med katetern och det kommer bli väldigt skönt. Jag kommer att få ligga kvar på avdelningen någon timme efteråt för att säkerställa att jag kommer igång och kissar normalt men det ska förhoppningsvis inte vara några problem. 
 
I Fredags var jag inne på jobbet en sväng och hälsade på och det kändes bra. Det är en del omsättning på personal just nu av olika anledningar men det kommer säkert bli bra med tiden. Min kollega i Göteborg fick tyvärr lämna organisationen häromdagen vilket jag tycker är tråkigt men kraven är högt ställda nu och lever man inte upp till dem så kan det bli så. Själv kommer jag att återgå i tjänst den 1:a Juni och det är ju redan nästa Fredag. Jag kommer att börja på 50% för att inte gå ut för hårt och det känns som en bra start. Det kommer säkert att ta en liten stund att sätta sig in i allt igen men förhoppningsvis ska det inte ta allt för lång tid. 
 
Idag var jag inne på Danderyds sjukhus och tog prover igen. Provsvaren är fortsatt stabila och det känns som det mesta är under kontroll. Jag passade på att hämta ut nya mediciner på Apoteket på sjukhuset men tyvärr fanns inte en medicin så jag blev tvungen att ta en tur in till Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan då det var enda apoteket som hade medicinen på lager. Det blir en hel del mediciner att hålla rätt på men det är samtidigt tur att de finns. 
 
Nu ska jag fortsätta njuta av värmen. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
Dagens skörd av mediciner.

Solig Måndag

Hej,
 
Ja, idag har det varit högsommarvärme här i de norra delarna av Stockholm och det har varit jättehärligt. Jag inledde dagen med en tur till Danderyds sjukhus för de sedvanliga proverna. Mina värden fortsätter att vara riktigt stabila och det känns såklart väldigt skönt. Mitt kreatininvärde låg på 164 vilket är riktigt härlig läsning. Mina övriga värden ligger också stabilt även om mitt Hb-värde gärna skulle få vara lite högre så man blir lite piggare. 
 
När jag kom hem från sjukhuset så upptäckte jag att jag hade glömt mina nycklar och eftersom ingen annan var hemma så kom jag inte in. Jag åkte till skolan och kollade med Wilmer men han hade inte med sig några nycklar och inte Isac heller. Efter mycket om och men fick jag till slut tag i Elias och jag fick åka till Kista för att hämta nycklarna. Jag var hemma strax innan kl 12 och det var inte riktigt det jag hade planerat. Efter det har det inte hänt så mycket utan jag har mest tagit det lugnt här hemma och suttit och njutit av det fina vädret på altanen. Under kvällen har jag och Wilmer kollat på hockey och så har jag hämtat Isac från hans fotbollsträning. 
 
Nästa vecka fyller Isac 14 år och vi kommer ha kalas för honom på Lördag. Det kommer över lite släkt och vänner under dagen och det blir säkert trevligt. På Söndag är det fotbollsmatch för Isac och den här gången hoppas jag att jag kan följa med. Jag tycker fortfarande att det är rätt så besvärligt att gå runt med katetern men det är något jag får lov att acceptera. På Fredag ska jag till Huddinge för nya provtagningar och därefter blir det träff med läkaren och då får jag förhoppningsvis svar på när de kan dra ut katetern. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
Kreatininet fortsätter sjunka vilket tyder på att min nya njure mår fint och jobbar på!