Lördagskväll

Hej,
 
Lördagskväll och lugnet råder här hemma. Jag har hamnat i soffan och slökollar på tv medan Wilmer somnat i soffan brevid mig. Idag har vi varit i Viksjö Centrum och sålt korv, popcorn och sockervadd för Järfälla HC:s räkning under loppisdagen. Vi stod första passet mellan 10-12.30 och det var väldigt lugnt större delen av tiden men det tog sig när det blev lunchtid. När vi var klara där så åkte vi förbi mina föräldrar i Kallhäll och hämtade karelska piroger som min mamma hade bakat. Vi fick med oss 2 påsar hem och det är bara jag som älskar piroger så det är ju perfekt. Efter det åkte vi hem och tog det lugnt och vid kl 16 kollade jag och mina fotbollsintresserade barn på AIK-Häcken. Det blev en styrkeuppvisning från AIK:s sida och det stod 3-0 i paus där jag inte kan påminna mig om att Häcken överhuvudtaget hade bollen under kontroll på AIK:s planhalva en enda gång. Andra halvlek blev ganska händelsefattig och resultatet skrevs till 3-0. Jag har följt AIK sedan början på 80-talet och jag kan inte påminna mig om när AIK var så här starka senast. Ingen förlust på hela säsongen och senaste förlusten i allsvenskan kom den 10:e Augusti förra året mot IFK Göteborg. 32 allsvenska omgångar har gått och som det känns just nu så är det fullt möjligt att laget kan gå obesegrade genom hela säsongen. 
 
Under kvällen har jag och Vic varit och ätit middag på restaurang Mykonos i Vasastan. Otroligt god mat och överlag en väldigt mysig restaurang. Jag åt Fläskfilé med vitlöksfrästa champinjoner och Vic tog scampi. När vi kom hem var vi proppmätta båda två och Vic gick och la sig i sängen medan jag själv hamnade på rygg i soffan. 
 
Annars tycker jag mig känna att mitt hälsotillstånd går framåt. Känner mig fortfarande väldigt trött och kraftlös i perioder men perioderna är inte lika långa längre och jag har lite mer ork än tidigare. Längtar så otroligt mycket efter att börja träna igen men kroppen måste bli lite fräschare innan jag vågar belasta den för mycket. På det mentala planet så är det fortfarande tungt i perioder och de jobbiga minnena och tankarna gör sig påminda emellanåt. Försöker att mota bort dem så gott det går men ibland går det bara inte. Den 22:a September har det gått 6 månader sedan jag blev transplanterad och det är en ganska overklig känsla. Jag har ett besök till på Huddinge sjukhus där jag kommer att genomgå en 6-månaderskontroll och efter det kommer jag att börja gå på Njurmedicin igen på Danderyds sjukhus. Det ska bli väldigt skönt att slippa åka till Huddinge och så får jag återgå till min läkare som jag hade när jag gick på dialysen. 
 
Nu ska jag kolla på US Open i tennis en stund innan det är dags att att sova. I morgon blir det ishallen och match för JHC mot Hässelby. 
 
På återseende!
 
// Dan 
 
Så här kan det se ut när man leker med ett fotoredigeringsprogram.